BiH
0

Dom naroda Parlamenta FBiH raspravlja o reviziji privatizacije

FENA
U Sarajevu je počela sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH usvajanjem dnevnog reda s kojeg su prethodno skinute tačke koje se odnose na Prijedlog zakona o privatnim detektivima u Federaciji BiH i prijedlog amandmana na Ustav Federacije BiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH danas će se izjašnjavati o Prijedlogu zakona o reviziji privatizacije državnog kapitala u privrednim društvima i bankama, s obzirom na to da inicijativa delegata Adnana Jupića da se s dnevnog reda sjednice povuče ova tačka nije dobila dovoljan broj glasova.

Na današnjoj sjednici će se razmatrati, između ostalog, prijedlog strategije za prevenciju, tretman i kontrolu malignih neoplazmi u Federaciji BiH, te za razvoj namjenske industrije Federacije BiH, kao i operativni program rada Vlade Federacije BiH za 2012. godinu.

Također, na dnevnom redu je i izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, i nacrti zakona o volontiranju i o turističkim zajednicama i promicanju turizma u Federaciji BiH.