Ambasador Hrvatske kod Komšića
0

FOTO / "Treba biti uporan na postizanju konkretnih rješenja"

Sarajevo-x.com
Ambasador Republike Hrvatske u BiH Tonči Staničić čestitao je članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću na reizboru za člana Predsjedništva te mu poželio puno uspjeha i u narednom četverogodišnjem mandatu.
Željko Komšić i Tonči Stančić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Željko Komšić i Tonči Stančić (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Na sastanku je razgovarano o perspektivama Bosne i Hercegovine u svjetlu rezultata izbora i iskazane volje naroda za promjenama. Naglašena je neophodnost ustavnih reformi te važnost formiranja učinkovite i funkcionalne vlasti koja će biti okrenuta jačanju države Bosne i Hercegovine kao budućeg ravnopravnog partnera NATO-a i Evropske unije.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić je istaknuo da je Republika Hrvatska izborom Ive Josipovića za predsjednika definitivno zaokružila jedan dio svoje prošlosti i zakoračila u evropsku budućnost.

Sagovornici su odnose između dvije zemlje ocijenjeni izuzetno dobrima uz akcenat da je sada potrebno raditi na rješavanju otvorenih pitanja i biti uporan u postizanju konkretnih rješenja, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću člana Predsjedništva BiH, Željka Komšića.