Ministarstvo prometa BiH
0

Tražit ćemo traži da Vijeće ministara produži primjenu Protokola

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine uputilo je danas Informaciju o stanju u oblasti licenciranja prijevoznika u međunarodnom cestovnom prijevozu tražeći da Vijeće ministara na vanrednoj sjednici produži primjenu Protokola između Ministarstva komunikacija i prometa, Granične policije, Inspektorata RS i Inspektorata FBiH.

To je učinjeno zbog novonastale situacije vezane za štrajk autoprijevoznika iz Republike Srpske, čije su posljedice otežan promet i prekid komunikacije u Republici Srpskoj.

Zbog toga su se danas sastali bh. ministar komunikacija i prometa Rudo Vidović te resorni ministri Federacije i Republike Srpske Nail Šećkanović i Nedeljko Čubrilović.

Imajući u vidu opći kontekst u vezi s licenciranjem prijevoznika u međunarodnom cestovnom prijevozu, na sastanku je zaključeno da državni i entitetski ministri traže hitno održavanje vanredne sjednice Vijeća ministara radi razmatranja predloženih zaključaka i donošenja stava povodom štrajka autoprijevoznika iz Republike Srpske.

Ministri su dogovorili formiranje radne skupine koja će utvrditi eventualne manjkavosti i pokrenuti postupak izmjena i dopuna postojećeg Pravilnika o uvjetima i postupku izdavanja licenci za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza.

Radnu skupinu bi činili predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa BiH (3 člana), Ministarstva prometa i komunikacija FBiH (2 člana), Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (2 člana) i tri predstavnika komora (Vanjskotrgovinske komore BiH,i Privredne komore RS i Privredne/Gospodarske komore FBiH).

Zaključeno je i da se 12. oktobra s predstavnicima štrajkačkog odbora RS i udrugama prijevoznika dogovori održavanje sastanka.

Mjesto i vrijeme održavanja sastanka bit će utvrđeno naknadno, saopćeno je.