{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tražit ćemo traži da Vijeće ministara produži primjenu Protokola

F
11.10.2010. u 21:42
0
0
Tražit ćemo traži da Vijeće ministara produži primjenu Protokola
0
Tražit ćemo traži da Vijeće ministara produži primjenu Protokola
Foto: SRNA
Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine uputilo je danas Informaciju o stanju u oblasti licenciranja prijevoznika u međunarodnom cestovnom prijevozu tražeći da Vijeće ministara na vanrednoj sjednici produži primjenu Protokola između Ministarstva komunikacija i prometa, Granične policije, Inspektorata RS i Inspektorata FBiH.
To je učinjeno zbog novonastale situacije vezane za štrajk autoprijevoznika iz Republike Srpske, čije su posljedice otežan promet i prekid komunikacije u Republici Srpskoj.

Zbog toga su se danas sastali bh. ministar komunikacija i prometa Rudo Vidović te resorni ministri Federacije i Republike Srpske Nail Šećkanović i Nedeljko Čubrilović.

Imajući u vidu opći kontekst u vezi s licenciranjem prijevoznika u međunarodnom cestovnom prijevozu, na sastanku je zaključeno da državni i entitetski ministri traže hitno održavanje vanredne sjednice Vijeća ministara radi razmatranja predloženih zaključaka i donošenja stava povodom štrajka autoprijevoznika iz Republike Srpske.

Ministri su dogovorili formiranje radne skupine koja će utvrditi eventualne manjkavosti i pokrenuti postupak izmjena i dopuna postojećeg Pravilnika o uvjetima i postupku izdavanja licenci za obavljanje međunarodnog cestovnog prijevoza.

Radnu skupinu bi činili predstavnici Ministarstva komunikacija i prometa BiH (3 člana), Ministarstva prometa i komunikacija FBiH (2 člana), Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (2 člana) i tri predstavnika komora (Vanjskotrgovinske komore BiH,i Privredne komore RS i Privredne/Gospodarske komore FBiH).

Zaključeno je i da se 12. oktobra s predstavnicima štrajkačkog odbora RS i udrugama prijevoznika dogovori održavanje sastanka.

Mjesto i vrijeme održavanja sastanka bit će utvrđeno naknadno, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: