{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Traži se uklanjanje spomenika poginulim pripadnicima Armije BiH

F
FENA
17.4.2012. u 16:14
9
22
Traži se uklanjanje spomenika poginulim pripadnicima Armije BiH
9
Traži se uklanjanje spomenika poginulim pripadnicima Armije BiH
Foto: www.starmo.ba
Klub Hrvata u Gradskom vijeću Mostara tokom jučerašnje sjednice je, zajedno s predstavnicima klubova stranaka i klubova nezavisnih vijećnika, zaključio kako čin nelegalnog postavljanja obilježja ima za cilj narušavanje međunacionalnih odnosa u Mostaru, homogeniziranje i manipulaciju biračkim tijelom, kao i udrugama jednog i drugog naroda proisteklim iz Domovinskog rata.
Riječ je o kamenom obilježju koje je postavljeno 14. aprila u parteru Gradske vijećnice poginulim pripadnicima Armije BiH.

Na spomenutoj sjednici sudjelovali su svi predstavnici klubova stranaka i klubova nezavisnih vijećnika na kojoj su doneseni jednoglasni zaključci o tome kako se spomenuto obilježje mora ukloniti na zakonit i regularan način putem inspekcijskih službi u što kraćem roku.

Također, od gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića traže pokretanje kaznene prijave protiv onih koji su počinili spomenutu kaznenu radnju, te da se aktivno uključi u postupak uklanjanja, kako navode, nelegalno postavljenog obilježja.

"Upozoravamo građane Mostara, bez obzira na nacionalnost da razumiju,kako su na sceni ozbiljni pokušaji, koji služe za bezrazložno podizanje tenzija u našem gradu, kakve smo i do sada viđali u predizborno vrijeme, koje idu na štetu svih građana, a u političku korist samo nekima", navodi se u današnjem priopćenju Kluba Hrvata u Gradskom vijeću Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: