Akcija kod sarajevske Katedrale
0
Transplantacija organa sve neophodnija pacijentima
Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Interesuje me da li biste bili ovako kritični da vama kojim slučajem treba organ da biste ostali u životu, ili da to treba vašem djetetu, a znate da nekome ko je poginuo ili doživio moždanu smrt to svakako neće biti od koristi? Porazna je činjenica da pacijenti na dijalizi u Hrvatskoj čekaju maksimalno 6 mjeseci na transplataciju, dok je to kod nas misaona imenica uopšte. Toliko o našem čojstvu i humanosti.
sto se tice ovih pitanja 100 posto ste u pravu-ja idem na dijalizu i treba mi bubreg al ovo sto se radi u ovoj drzavi je stvarno van svake pameti.za sirotinju nema bubrega.a bogami nebi ni ja potpiso.ja mislim da se to vec radi to jest prodaja organa -pitate se kako.pa koliko mladica pogine na ulici u bih u jednom mjesecu.sve ti organi idu za evropu a mi koji trebamo organ moramo u francusku platiti do 100 hiljada maraka..a evo idem 5 godina na dijalizu pa sad racunajte koliko to kosta---145 puta godisnje idem na dijalizu pomnozite s aparaturom koja kosta za jednu dijalizu do nekih 250 km pa jos pomnozite s mojih 5 godina sto idem-----pa to su ogromne pare koje se vrte oko nas bolesnika i ocito da politicari koji imaju udjela tu ne zele sistem transplantacije
Ja sam davno potpisala donorsku karticu, a ovim paranoicnim osobama bih preporucila da sjede u kuci i ne izlaze ni slucajno vani da ih ne bi ko slucajno ili namjerno ubio! Ako se desi da nastradate, prvo moraju pitati vasu porodicu da li se slazu sa tim da dodniraju vase organe, ako se ne sloze onda dzaba vas pristanak! Eh da, ako porodica ne da pristanak onda su vas dzaba ubili :D Bas ste humani cudo jedno!!! O.o
Potpises jbt, a oni ti cijelo vrijeme vise iznad glave i jedva cekaju da ti se nesto desi, pa zovu na telefon da pitaju za zdravlje.....kao oni se brinu nesto. E onda kada im zatrebas namjeste ti ceku i to je to.
Ja bih također rado darovao organe poslije PRIRODNE smrti. Ali hajde se usudi da me tko KOKNE radi nekog organa za koji sam potpisao... Ovo je čudna država, a mi smo čudni ljudi i to se nikada neće promjeniti!!!
A PIRAMIDE !!
Dragi moji dok je korupcije u zdravstvu i sljama u KCK niko vam normalan nece potpisivati kartice.Zna se ko prvi dodje do operacionog stola....oni sa dubokim dzepom i jakim stelama.O mafiji u bijelim mantilima da ne govorimo,koliko bi pacijenta ubili da prodaju koji organ.Sto bi koverte letile na sve strane. Oni kojima je to najpotrebnije zavrse na Barama.
1.kako mogu znati da ne trgujete organima zarad vlastite koristi ? 2.kako mogu biti ubjedjen da sutra necu biti namjerna zrtva saobracajne nesrece zarad dobrobiti nekog politicara kome treba transplatacija ? 3.da li je uredu da na kraju svoga zivota prodam svoje organe i doniram u neke dobrotvorne svrhe,vakuf ,ili za otplatu kredita nekog od blize mi rodbine? ... oni koji prate ovaj clanak radi donorskih kartica neka obrate paznju na ova tri pitanja .hvala i pozz :)