Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek oni malo obrate paznju ima li korupcije i nepotizma i u redovima transparency internationala
TO TI OZBILJAN HAHAH
brat bratu i ovo je nerealna ocjena...kakva ba ocjena 39, kad je svima jasno da smo na nuli... za sve što se zove "javno" ti treba štela....najočitiji primjer je zapošljavanje u javnom sektoru, nabavke opreme za javna preduzeća i ustanove....al sudovi i tužilaštva pa i mi pred tim zatvaramo oči...
--- Bih radi korupcije na opasnom putu Kakvom opasnom putu, Jel ALAHOVOM ?
nemej me žderat...kaj mi na opesnom putu? fakat ne verujem
Narod daje, vlast uzima tako da tisina... nemojte se nikom zaliti sami tako zelite
Nismo mi na opasnom putu. Mi smo u po septicke jame,a vladajuca garnitura ne dozvoljava da izadjemo.
Nije sve do vladajuce garniture ,vjerujte mi zapelo je na SUDSTVU jer da oni posteno kazne bilo koga drugi bi razmislili,to je na kraju krajeva njihov posao.Drugi problem je to sto oni sitni na salterima prodaju papirice koji se kasnije LEGALIZUJU U VEOMA KRUPNE SVRHE koristoljublja....na primjer neka uvjerenja o vjencanju a ta bogata osoba davno umrla ,medjutim se datum prikladan ukuca,zatim ta osoba koja je platila lazni vjencani...podnese tuzbu na ostvarivanje
...imovinskih i drugi nasledja (penzija)...i sve dobije na mrtva muza/suprugu koje su jedva i poznavala a kamo li da su bili u braku. To je samo jedan primjer ima izdavanja nelegalnih pasosa...
Kamo dalje rođače? Opasno je odavno.
Ono najvaznije sto vecina gradjana BiH ne moze da svati je JEDNA DRZAVA,INSTITUCIJA....NE MOZE OPSTATI kad uposlenici istih PRODAJU SVE svoje principe samim tim prodaju i ustanove za koje rade pa te ustanove svremenom gube svrhu...narode zaraditi nije najvaznije ,treba se misliti i o buducnosti a ne samo kolko ce mo na tim poslovima licno profitirati. Pogledajte samo koliko nam je drzava UNISTENA zbog korupcije (od svih silnih donacija nista nije napravljeno 20+ godina )
...a donacije nestale i SVI SMO OSTECENI ZBOG TOGA.Da ne spominjem naruseni ugled nasih institucija...Ne narode, nece biti druge prilike da se sve popravi sad je red da poduzmemo ZAJEDNO sve sto mozemo da se korupciji stane u kraj inace nas nema.
Pogledaj dom svoj anđele....a privatne zgrade ,vile,vikendice,tržni centri ?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Evo ovog šupljatora koji život provede kao Uhljeb koji kritikuje uhljebe!? hahah pa ko više finansira ove organizacije.
Nazalost korupcije ima na svakom koraku.SIPA treba da proceslja sve i jednu ustanovu pocevsi od onih najsitnijih koji rade na salterima,maticni uredi,pio mio,opstine do ministarstava SVE. Po mom misljenju najproblematicniji su sudije i advokati.Dzaba policija prijavi,privede...kad ih SUD SVE OSLOBODI OPTUZBI.
To sto sud i advokati rastegnu slucajeve i procese godinama naravno u dogovoru da svi dobro zarade ide na stetu obicnog gradjanina koji bi zelio ostvariti svoja prava al zbog NENORMALNO SKUPIH PROCESA i duzine trajanja postupka u vecini slucajeva ODUSTANU.
Korupcija je rak cijelom društvu. Ljudi nisu svjesni da smo svi afektirani tim problemom, To moramo prestati motivisati i tolerisati.
--- Potpuno je jasno da bez napretka u borbi protiv korupcije nije moguće ostvariti napredak ni u ekonomskoj sferi, privlačenju investicija ili reformi uprave ili pravosuđa. O dragi ALahu zašta frajer uzima pare bagerom ! BEz ukidanja korupcije nema ekonomije ni reforme uprave ili pravosuđa. Znači ukinimo kourpciju da bi pravosuđe moglo raditi i zakosnki sankcionisati naše korupiconaše na vlasti ! A oni će svesrdno pomoću u tom naporu i OTPILITI GRANU I FOTELJU NA KOJOJ SJEDE :)
MiTo necemo !
Piše: Fadil. N./Klix.ba !!! Frizirano !!! Nikad veća korupcija !!! A u 2016 nije bilo velikih investicija !!!
ovaj njihov indeks nam baš puno znači...