{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tradicionalni marš stazama sarajevskih brigada

F
10.12.2011. u 13:48
0
5
Tradicionalni marš stazama sarajevskih brigada
0
Tradicionalni marš stazama sarajevskih brigada
Foto: Arhiv
Jedinstvena organizacija boraca (JOB) Bosne i Hercegovine "Unija veterana", u suradnji s boračkim organizacijama i Savezom izviđača Kantona Sarajevo i uz finansijsku podršku Općine Novo Sarajevo, organizirala je tradicionalni Osmi marš stazama sarajevskih brigada "Da se ne zaboravi".
Ispred Historijskog muzeja u Sarajevu načelnik Marša Sead Bukanović predao je raport predsjedniku JOB-a Bahrudinu Fazliću i načelniku Općine Novo Sarajevo Nedžadu Koldži, koji su potom izvršili smotru te se obratili sudionicima marša.

Općinski načelnik predao je zastavu pod kojom su izvedeni dosadašnji marševi. Potom je više od 300 sudionika autobusima prebačeno do Bradine, gdje je formirana marševska kolona i nastavljen put pješke na maršuti (Repovci - Zlatni potok - Podbitovanje).

"Na tradicionalnom Maršu održan je sat historije te upriličen ručak uz druženje sudionika, pripadnika svih generacija boraca proteklog rata, kao i boraca i članova njihovih porodica narodnooslobodilačkog rata 1941.-45., Saveza izviđača Kantona Sarajevo i drugih nevladinih organizacija", saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: