BiH
49

Toplane Sarajevo uputile izvinjenje korisnicima zbog slabijeg grijanja

Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Zbog reducirane isporuke prirodnog gasa kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije, KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. u cilju održanja toplifikacionog i gasnog sistema KS od 23. januara 2015. godine na dijelu svojih kotlovskih postrojenja koriste mazut i lož ulje kao alternativno gorivo.

"S obzirom na to da Toplane Sarajevo nisu imale dovoljno mazuta i lož ulja za održanje funkcije zagrijavanja, a imajući u vidu da već osam dana većina naših postrojenja radi na mazut i lož ulje, Toplane Sarajevo su pristupile nabavci novih dodatnih količina alternativnog goriva, kako bi se osigurala uredna isporuka toplotne energije za sve naše korisnike usluge dok traje trenutni obim redukcije prirodnog gasa prema Toplanama Sarajevo", saopćeno je iz Toplana Sarajevo.

Zbog ozbiljnosti situacije još jednom su uputili apel svim korisnicima centralnog zagrijavanja koji imaju dugovanja prema ovom preduzeću da ih izmire i time doprinesu stabilizaciji cjelokupnog sistema.

"KJKP 'Toplane-Sarajevo' d.o.o. upućuju izvinjenje korisnicima usluge centralnog grijanja i našim redovnim platišama zbog mogućeg slabijeg inteziteta zagrijavanja i mogućih kratkotrajnih prekida u isporuci toplotne energije do kojih može doći tokom prijema goriva iz sigurnosnih razloga", navodi se u saopćenju.