BiH
21

Toplane Sarajevo isključuju grijanje korisnicima koji nisu platili više od tri računa

Piše: M. Nukić
Građanima KS koji svoje stambene objekte zagrijavaju putem KJKP Toplane, a koji imaju dugovanja prema ovom preduzeću bit će isključeno grijanje.

Naime, KJKP Toplane donijelo je odluku da intenzivira aktivnosti na isključenju korisnika koji nisu izmirili svoje obaveze prema ovom preduzeću.

"Ovo je krajnja mjera koju KJKP 'Toplane - Sarajevo' d.o.o. poduzimaju, nakon što su svi korisnici pravovremeno obaviješteni o stanju duga i opomenuti o mogućnošću isključenju sa sistema centralnog zagrijavanja zbog dugovanja. Trenutno je sa sistema centralnog zagrijavanja isključeno približno 2.500 korisnika od čega je 1.315 zbog dugovanja", rekao je za Klix.ba Ženja Ljubuškić, glasnogovornik Toplana.

Isključenje se odnosi na korisnike koji nisu platili više od tri mjesečna računa. U posljednjih 18 godina korisnici centralnog grijanja duguju Toplanama Sarajevo 81 milion KM.

KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. su se zahvalile svim korisnicima usluge centralnog zagrijavanja koji redovno izmiruju svoje obaveze.