Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
uzrok svih nedaća u BiH nisu političari, već glupi narod. narod u BiH je ovo zaslužio, jer narod u BiH hoće turbofolk život, pogotovo u malim sredinama, gdje se život sastoji od ustajanja u 14h, odlaska u kladionicu, popodnevne kafe koja se nastavi u večernju uz priču kako nema posla, kako su političari krivi, kako smo mi fini... ovo je propast. ovdje je narod najveći problem. neobrazovanost i zalupanost onih koji su obrazovani i koji misle da sve znaju. ti su najopasniji-svepametni
E to nam je baš uspjeh...Zamisli, sad ćemo se graničiti s EU... Trebamo biti ponosni na tu činjenicu, a zahvalni BiH liderima, a i vama gospodine Topčagiću što ste nas konačno približili EU...pa makar to bilo i gegrafski... Da nije smiješno,bilo bi tužno...:)))
Hahahahahahahahahahaha.....
Nek ti uzimas dobru platu ,blago ti je nama s tobom.
https://www.youtube.com/watch?v=W6j7vzJ15nM&feature=plcp Istina o Radončiću i AVAZu !!
taman uz sengen granicu da budemo , srbija nece uci u evropu prije nas :P :P :P
i ztebi je GROB sve blize monki jedan koja glupost fakat
Eh jesi otkrio nesto sto niko nije znao. Svaka cast ako je to sve sto imas reci. Ovaj cutuk je vec 20 gid na polozajima bez ikakvog efekta.
like ako je sex sa 60 osoba do svoje 25 godine punoo.. dislike, ako je malo ili prosijek..
@Y, i ja sam isto misljenja da je najvecfi problem kojeg imamo u glavama taj rezidijum proslog socijalistickog sistema uz mix religije. Zastrasujuce je sto i omladina koja je rodjena u ratu ili neposredno nakon rata ima isti taj socijalisticki kalup usadjen u glavu kroz kucni odgoj i kroz obrazovni sistem. Obrazovni sistem nam je, optimisticno je reci katastrofalan, vise bih ga opisao kao besmislen. Mi se svi skupa jednostavno ne mozemo otkačiti od socijalistickog nacina razmisljanja. Svi cekaju da im neko drugi rijesi probleme i uvijek nam je neko drugi kriv za nase probleme. I tako je sve od vrha drzave do pojedinca. Kao ljudi smo totalno neinventivni.
Osman Topčagić inače voli ovakve nebulozne izjave koje pokazuju i dokazuju njegov rad. Nakon misije u EU kojoj je Topčagić bio jako geografski blizu sa svojim mjestom boravka u Briselu Osman je savršeno izbalansirao ovakvu nebuloznu izjavu za nas. Valjda Osman misli da smo glupi kada daje ovakve izjave!? Ja baš nisam siguran o čemu se radi ali znam da su svi Osmanovi itekako situirani u EU vrlo mudro i tiho kakav je i Osman po prirodi i habitusu sve dok je njemu i njegovim dobro. E pa dragi Osmane, bilo je dosta vrijeme je da i ti malo živiš od svog rada a ne samo od lovorika stranke i talova koji te drže na tom mjestu s kojeg nam vaziš kako nam je EU geografski bliže, pa i mi smo išli u osnovnu školu za tvoju informaciju..
nema napretka dok relevantne svjetske i evropske institucije ne dozvole veći životni standard stanovnicima BIH, niko nije budala da radi za mjesečnu platu od 300 KM (ili par stoja više) jer te pare su dovoljne samo za plaćanje režija i osnovnih troškova isti dan kad se plata dobije, dakle, kad pričamo kako su na zapadu svi radišni i vrijedni treba reći da su to prvenstveno zbog plate koja nikome nije ispod 2000 KM, kad bi u njemačkoj plata bila 200€ vidjeli bi kako njemci postaju u svemu 10x gori od bosanaca...
@Y slažem se s tobom, međutim pitanje: šta je kod nas urbano i gdje? poražavajuća je činjenica, da do 70% mladih u BiH nikad nije putovalo izvan granica \"države\", da visokoobrazovani ne znaju uključiti računar; da ne govore engleski jezik i da su im suženi vidici na samo onoliko \"koliko mora\". kod nas se ne treba učit, već se \"mora\". kao da neko nekoga prisiljava po cijenu života. znači učiš nešto bez užitka, bez potrebe da to shvatiš. zastarjeli sistem učenja i obrazovanja. kod nas se uvode metode koje su već u evropi odbačene. školujemo djecu namjerno da budu tupa. tupo dijete je dobra podloga za manipulaciju. naslijeđe komunizma. dijete koje misli, postavlja puno pitanja, a to nije dobro za ovako uređen sistem
http://www.klix.ba/forum/bih-u-eu-tek-2028--t104466.html
BIH u EU tek 2028.
ne bih bio tako selektivan.......isti su i oni gradski i oni ruralni: lijenost, licemjerstvo i oportunizam. Mix za samoubistva!!!!
@Y nije to toliko oportunizam koliko neznanje, površnost i plitkost ljudi, ali ona podmukla plitkost, gdje je kulturološka vrlina \"z.aj.eb.at\", ne prevarit nego baš za.j.eb.a.t nekoga, podvalit mu, da se raja nasmije našoj \"lukavštini\", iako to ide na štetu tog jadnog čovjeka, iako mi od toga nemamo koristi. odlika primitivnih, zaostalih ljudi. migracija je dovela opanak u grad, koji se ne zna ponašat u novim okolnostima. seljanin nema šta da radi u gradu. grad je za provjećene ljude, koji su čitav život se školovali, a u penziji hoće da posjećuju teatar, izložbe, simfonijske koncerte. seljanin je na navikao na njivu. i brate tu treba da dočeka penziju. seljanin kad imigrira u grad, on postaje seljak. zato nam je ovakvo stanje. puno je seljaka tamo gdje im nije mjesto