Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad procitaju "Tito", svi cetnici, ustase, handzarlije pocnu pjeniti od mrznje po komentarima. To je i normalno jer fasisti su uvijek mrzili antifasiste. Ali nije normalno sto danas imamo njihove pokusaje laziranja istorije . Tito je bio najbolji i najpravedniji vladar u novijoj istoriji ovih prostora.
@aeiou 1948. Tito je rekao NE Staljinu i njegovoj diktaturi komunizma.Tito je razvio socijalisticki model drzave u kojoj si mogao sa SFRJ pasosem da putujes po cijelom svijetu,besplatno zdravstvo, skolstvo, stanovi.Da smo ostali uz Staljina, zivjeli bi u izolaciji i siromastvu.Neki to nisu shvatali i stali su na stranu Staljina,zastupajuci ruske ,a ne jugoslovenske interese,a to se onda tretiralo kao izdaja.
@aeiou Pa od te prvobitne ideje u SSSR-u je ostao samo Sibir i milioni ubijenih u logorima.A danas najpozeljnije zemlje za zivot , Svedska i Norveska, imaju slicno uredjenje kao Titova SFRJ. Pitaj Rumune, Madjare, Cehe, Slovake, Litvance itd.kako im je bilo iza "zeljezne zavjese".
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
DOĐI U BOSNU OSNUJ STRANKU I KANDIDUJ SE ZA CLANA PREDSJEDNISTVA. MI.SMO VEC IMALI NOVINARA KOI SE KANDIDOVO I ZAMALO DA USPIJE. TVOJA SKOLA JE VJEROVATNO PRAVA.
kako se moji nisu sjetili pa mi dati ime dubai
BUJRUM TITO,DOBRI SMO MI SVI SAMO MALO SMO MALO TERS ;D
Živio Tito Bosnia
Jos kad Esmeralda sazna za Bosnu
...da znas po kakvom zlocincu i diktatoru si dobio ime stidio bi se i odmah ga promijenio...do duse imali ste i vi slicnih diktatora,prvo Sukarno,pa Suharto...
Itekako Indonežani znaju za Bosnu, čuo sam da je 20000 dobrovoljaca prijavilo se da brane Bosnu, ali nisu uspjeli izaći iz Indonezije.
Ahhh ovo je legendarno, super je momak ha ha Tita mi ha ha ha
Evo ga brzo na Face TV uz uobičajenu anketu: "Pitajte (ga) što god hoćete".
Eh moj druže kad bi ti shvatio tek da su Titovi pioniri i oficiri JNA i počinili taj genocid o kojem pričaš, i još da je tito jedino Bošnjacima zabranio nacionalno izjašnjavanje kako bi se oni "utopili" u srpskoj i hrvatskoj naciji kojoj nikada nisu pripadali, tek onda bi ti bilo jasno kakvo ime nosiš..
srbi su to bili cetnicki potomci, ti kvazi pioniri titini ...!
@SelmoOperativnaZapad Kako im je mogao zabraniti kad je bio mrtav prije nego su nastali Bosnjaci? Jesu li se i generali Hamdija Omanovic, Abaz Deronja, Ekrem Duric, Dzemil Sarac, Fikret Jahic isto "utopili"?
Možda nema direktne poveznice Tito-Srebrenica ali JNA,Komunjare,Crveni kmeri,Jugočetnici-Srebrenica ima itekako veze.Svjedok tom je i ignorantski odnos vrhuški stranaka SDP i Anamonjihove stranke koje su de fakto nasljednici politike KPJ koja je bt. bila međunarodna teroristička organizacija.
ja te ne razumijem
@sanjo87 Edukacija je čudo.Čitanje,učenje,istraživanje čine stvari razumljivim.Neko doduše ima i urođeni talenat pa mu ne treba puno da vidi suštinu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sreli se Totti i Etoo :D Kaze Etoo Tottiu : Jesi to ti , kae Etoo : jok Etoo ti si. ;)
Eto ovog u Bosnu da se uhljebi.
Moj đed, moj stric i moj ćaća ratovali su za nezavisnu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Bilo kad ce domovina zvati ja cu uvijek biti spreman da branim svoju jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Bilo kakva ona bila ja cu je voljeti i postovati. Ona jeste siromasna, unistena, zapaljena, drzava u kojoj vlada korupcija i sepratizam ali to je nasa jedina domovina i trebamo je cuvati.
@Bazel kao, sto sam napisao. RATOVAO JE MOJ ĐED, MOJ STRIC I MOJ ĆAĆA. JA CU TRADICIJU NASTAVITI! ZIVJELA NEZAVISNA RBIH!