Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Konkursu ima rečenica da se male izmjene mogu napraviti u dogovoru sa autorom. Nije to problem nikakav. Komisija je spojila DVIJE pjesme od DVA autora u jednu i to nam predložila. E to po Konkursu nije dozvoljeno. Da ne govorimo o tome da je pobjednik (Šestić), bio član komisije!!
zadnji stih je kvari skroz \"...svojih naroda\"
HIMNA BOSNE I HERCEGOVINE Una Sava Drina, more Jadrana, Bosna i Hercegovina vila Balkana. Gordi stećak drevni, nikao iz sna, Bosna i Hercegovina sva od prkosa. Snježna kruna, zlatna njedra, pleća kamena, Bosna i Hercegovina diva stamena. Naprijed zemljo moja, jedna jedina, svojih kćeri i sinova, svojih naroda! Vječna naša Bosna i Hercegovina!
ma bice mazi ga ove noci svima nama u roku godinu dana.
@malausora Da li biste bili spremni da se, u ime vraćanja uslova u kojima je nastajao i opstajao \"bosanski \" narod, odreknete islama? U vremenu o kojem govorite nije ga bilo na ovim prostorima. Drugo, u sadašnjem nazivu države su imena njene DVIJE pokrajine, Bosne i Hercegovine. Sigurno vam je poznato da je područje koje se danas zove Hercegovina istorijski bilo u sastavu DRŽAVE Bosna otprilike koliko i BiH u sastavu države Jugoslavija.
@jovo to je prica koju ni mala djeca ne bi povjerovala. ne moze nesto biti gradjansko, ako je zasnovano na plemenu (a da ne pricamo jos o tome kakvim metodama je napravljena rs).
Prvo, vratiti izvorno ime zemlji, BOSNA, dakle REPUBLIKA BOSNA, što u političkoj praksi ima isto značenje kada se stogodina isušenoj močvari vrati njen osnovni element, voda. Državni naziv po evropskoj državotvornoj logici u sebi sadrži sve ostale pravne termine koji geopolitikum čine kompaktnim, legalnim i legitimnim u sinonimu prostoror=stanovništvo. Onaj ko ovo ne razumije, ne razmišlja o BOSANSKOM ukupno historijskom problemu, več o onome što nam je u vidu antibosanskih terminoloških virusa podvaljeno u bolesnoj kovanici srpskohrvatskocrnogorskohercegovačkopravoslavnokatoličkomuslimanskodajtonskog dogovora o bezimenoj zemlji i o narodu kojeg više nema - na papiru i na državnim simbolima - BOSANSKOM NARODU! Napomena: ovdje se ne radi o pokrajincima, Hrcegovcima, več o vračanju izvorne baze na kojoj je nastao i na kojoj je opstajao BOSANSKI NAROD, jedini legitimni nasljednik i vlasnik BOSANSKE DRŽAVE. Sve drugo je samo prolongiranje ljudske patnje u mržnji i krvi !
\"PRIJE PODNE JA MISLIM JEDNO, POSLJE PODNE CINI MI SE DA SAM BIO U KRIVU, A NAVECE IDEM SPAVATI..\" Alija izetbegovic 1993 godine
Za @ppk Pa Srbi u BiH se slažu sa tvojom tvrdnjom. Zato su i stvorili RS.
Mrs Tihicu!! Nisi na pijaci majmune! Idi lijeci se znamo da bolujes od Stockholm syndrom.
grbavi tebi je glava cementirana i kad takvi kao ti pokrepaju u bih i svijetu ce zavladati mir i ljubav medju ljudima.
ha je tihić ponudio \"platformu\" ovaj odmah rekao njemu onu što i novinarima FTV-a!
Da se ja pitam, dao bih vam (srbima, hrvatima i bosnjacima) oruzje, zazidao bih vas pa se rokajte do mile volje. A ja cu pravac u neku zemlju gdje covjek moze na miru koke ganjati :-)
Ovo je smao kozmetika da se cementira RS.
za sve stranke koje su 20 godina na vlasti treba napraviti izdvojen, zaseban enitet ogradjen debelim zidinama, negdje u nekom zabitoj pecini, a normalnom svijetu ostaviti da zivi normalno bez njihovih iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu dogovora da se oko nicegane mogu dogovoriti. kad su nas vec navukli da krvoprolicem branimo njihove begluke, zupanije,entitete i konstitutivne narode, onda im to zadovoljstvo konacno treba priustiti, samo bez nas i sto dalje od nas.