BiH
192

Tihić ponovo odlazi na medicinske terapije u Njemačku

Anadolija
Sulejman Tihić (Foto: Anadolija)
Sulejman Tihić (Foto: Anadolija)
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić danas u popodnevnim satima trebao bi ponovo otputovati na Heidelberg University Hospital u Njemačkoj radi postoperativne terapije.

"Radi se o redovnom postoperativnom tretmanu koji je sastavni dio liječenja. Predsjednik Tihić se dobro osjeća i već se vratio redovnim aktivnostima", potvrđeno je za AA u SDA.

Tihić je operisan u Njemačkoj 4. oktobra, dva dana ranije je otputovao u Njemačku. Ljekari su izrazili zadovoljstvo njegovim postoperativnim oporavkom.

Zadovoljan je bio i sam Tihić koji se ubrzo nakon operacije počeo kretati, a bio je i u kontaktu sa svojim saradnicima u Sarajevu, koji su ga posjećivali u Njemačkoj.

Lider SDA se uoči bajramskih blagdana vratio u BiH i nastavio postoperativni oporavak u rodnom Bosanskom Šamcu. U međuvremenu, 18. oktobra, u Prudu kod Bosanskog Šamca je održana sjednica Kolegija SDA.

Tihić je ranije kazao da je najvažnije u njegovom liječenju završeno. Kako je pojasnio, snimci CT-a pokazuju da je obavljena uspješna operacija i da je u stanju da radi.

Kako je potvrđeno u SDA, od djetinjstva do sada, Tihić je imao ukupno četrnaest operacija, počevši od krajnika, slijepog crijeva, zapetljanja crijeva, povrede noge, kuka, debelog crijeva, pluća...