{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić: Nećemo zbog ministarskih mjesta raditi protiv države BiH

Piše: J. Hadžiahmetović/Klix.ba
11.5.2012. u 16:10
37
0
Tihić: Nećemo zbog ministarskih mjesta raditi protiv države BiH
37
Tihić: Nećemo zbog ministarskih mjesta raditi protiv države BiH
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Lider SDA Sulejman Tihić je u razgovoru za portal Klix.ba odgovorio Miloradu Dodiku koji je danas izjavio kako očekuje od SDP-a i Zlatka Lagumdžije izbacivanje Stranke demokratske akcije iz Vijeća ministara BiH.
"Što se tiče nas u SDA, ja mogu da kažem da ova stranka neće nikada, zbog nekoliko ministarskih mjesta, raditi protiv interesa države BiH i našeg naroda. Ako nas trebaju zbog budžeta, Srebrenice, Distrikta Brčko i Mostara izbaciti iz vlasti, onda ćemo mi pristati i na to, ali nećemo izdati interse države i našeg naroda", kazao je Sulejman Tihić.

Milorad Dodik je također izjavio kako SNSD i RS neće pristati na opciju da Srebrenica bude izuzetak kada je riječ o izborima za načelnika u toj općini i da će se izbori u toj lokalnoj zajednici održati po propisima koji važe i za druge općine u RS.

"Nećemo nikada pristati na legalizaciju posljedica genocida i pristati da načelnik Srebrenice bude predstavnik političke opcije koja negira genocid", kazao je Tihić.

Tihić je u izjavi za portal Klix.ba kazao kako SDA neće pristati na rješenja koja mogu značiti neravnopravnu poziciju Bošnjaka i drugih naroda u Mostaru niti ćemo dati saglasnost na ukidanje supervizije u Distriktu Brčko.

"Smatramo da to trenutno može ugroziti postignuti napredak, tim prije što je još uvijek na snazi odluka Skupštine RS-a kojom se ne priznaje odluka o proglašenju Distrikta Brčko.

Tihić je još jednom ponovio kako postoje problemi između SDA i SDP-a, ali koalicija neće biti dovedena u pitanje.

"Računajući interese građana i države BiH, koalicija nema alternativu", kazao je lider SDA u razgovoru za naš portal.

Iako smo tražili reakciju SDP-a na Dodikove izjave, predsjednik ove stranke i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija nije se javljao na telefon.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: