{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić: Ko će braniti BiH ako napustimo Vijeće ministara?

S
15.5.2012. u 15:32
35
95
Tihić: Ko će braniti BiH ako napustimo Vijeće ministara?
35
Tihić: Ko će braniti BiH ako napustimo Vijeće ministara?
Sulejman Tihić
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić poručio je danas u Sarajevu da ova stranka nikada neće sama napustiti Vijeće ministara BiH.
"Ko će braniti BiH ako mi izađemo iz Vijeće ministara BiH, ko će brinuti o BiH", zapitao je Tihić i dodao da se zna kakva je procedura ukoliko neko smatra da SDA treba isključiti iz Vijeće ministara BiH zbog toga što ne podržava budžet institucija BiH za ovu godinu, u čijoj izradi nije učestvovala.

On je istakao da SDA, zbog dvije ministarske fotelje i jedne zamjeničke, neće izdati principe i neće raditi protiv interesa BiH.

Govoreći o sutrašnjem sastanku lidera šest vodećih stranaka u BiH u Mostaru, na kojem će biti riječi o provođenju odluke Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u slučaju "Sejdić i Finci", Tihić je rekao da pitanje izbora članova Predsjedništva BiH treba da bude riješeno na jedinstven način.

"Predlažemo indirektan izbor, jer na taj način možemo da obezbjedimo i etnički legitimitet. Svaki direktan izbor ostavlja mogućnost da većinski narod izabere kandidata drugog naroda", pojasnio je Tihić.

On je istakao da je SDA protiv asimetričnih rješenja u provođenju odluke Suda u Strazburu, jer se smatra da to nije dobro.

"Protiv smo stvaranja novih asimetričnih rješenja, jer smatramo da je to ispod Dejtona, da je to vraćanje korak nazad", naglasio je Tihić.

Prema njegovim riječima, SDA je i protiv dvije izborne jedinice u Federaciji BiH, jer je to uvod u priču o trećem entitetu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: