{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tihić i Lagumdžija dogovorili raspodjelu 13 direktorskih mjesta

S
11.1.2012. u 21:12
0
75
Tihić i Lagumdžija dogovorili raspodjelu 13 direktorskih mjesta
0
Tihić i Lagumdžija dogovorili raspodjelu 13 direktorskih mjesta
Sulejman Tihić (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Predsjednici SDA Sulejman Tihić i SDP-a Zlatko Lagumdžija, osim ministarskih mjesta u Vijeća ministara BiH, danas su dogovorili i raspodjelu direktorskih mjesta u 13 agencija na nivou BiH, od čega je SDA pripalo sedam, a SDP-u šest pozicija.
"I SDA i SDP-u pripalo je po jedno mjesto člana Centralne izborne komisije BiH", rekao je Tihić novinarima u Sarajevu.

SDA će dobiti i direktorsko mjesto u Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEA), Agenciji za prevenciju i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH, Agenciji za razvoj visokog obrazovanja BiH, Kancelariji za harmonizaciju plaćanja u poljoprivredi, Agenciji za osiguranje i Agenciji za radijacijsku i nuklearnu bezbjednost BiH.

SDP će, prema dogovoru, dobiti mjesto zamjenika direktora Agencije za istrage i zaštitu, te pozicije direktora Kancelarije za razmatranje žalbi, Kancelarije za reviziju poslovanja institucija BiH, Agencije za policijsku podršku i Fonda za povratak BiH, prenio je BHRT.

Od ranije je poznato da će na mjesto direktora Uprave za indirektno oporezivanje biti imenovan zajednički kandidat HDZ-a i SDP-a Miro Džakula.

Današnjim dogovorom Tihića i Lagumdžije uspostavljeno je koordinaciono tijelo na državnom i federalnom nivou koje će činiti čelni ljudi SDP-a i SDA da bi u budućnosti bile izbjegnute koalicijske nesuglasice.

Predsjedništvo SDP-a verifikovalo je današnji dogovor lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije i SDA Sulejmana Tihića o raspodjeli ministarskih i zamjeničkih mjesta u Vijeća ministara BiH, prema kojem će, mjesto ministra inostranih poslova i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH pripasti predsjedniku SDP-a.

Novi ministar transporta i komunikacija BiH biće potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, a SDP-u će, prema dogovoru sa SDA pripasti i zamjenička ministarska mjesta u ministarstvima bezbjednosti, spoljne trgovine i ekonomskih odnosa i civilnih poslova.

Sadik Ahmetović kandidat je SDA za ministra bezbjednosti BiH, a kandidat za zamjenika ministra finansija i trezora Fuad Kasumović, potvrdio je Srni potpredsjednik SDA Šemsudin Mehmedović.

Mehmedović je dodao da SDA još nije postigla dogovor o tome ko će biti njen kandidat za ministra odbrane BiH, te je trenutno poznato samo to da će on biti iz Tuzlanskog kantonalnih poslova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: