Sjednica predsjedništva stranke
0

Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić kandidati SDP-a za VM BiH

Sarajevo-x.com
Na današnjoj sjednici predsjedništva SDP-a u Sarajevo odlučeno je da kandidati ove stranke za ministarske pozicije na državnom nivou budu Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić.

"Predsjedništvo je u potpunosti podržalo dosadašnje aktivnosti predsjednika SDP-a, Zlatka Lagumdžije, tokom pregovora o formiranju vlasti na nivou BiH. Predsjedništvo SDP-a prihvatilo je dogovor koji je danas postigao predsjednik SDP-a sa predsjednikom Stranke demokratske akcije", saopćeno je iz ove stranke.

 Kao rezultat razgovora sa SDA i HDZ-om Socijaldemokratskoj partiji pripast će pozicije zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova BiH, ministra prometa i komunikacija, te zamjenici ministra sigurnosti, civilnih poslova i vanjske trgovine i ekonomskih odnosa koji će dolaziti iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda, kao i iz reda ostalih.

"Predsjedništvo je verificiralo kandidate za zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova, predsjednika SDP-a dr Zlatka Lagumdžiju, i za ministra prometa i komunikacija potpredsjednika SDP-a Damira Hadžića", navodi se u saopćenju SDP-a.

 Imajući u vidu da će sutra Parlament Bosne i Hercegovine zvanično imenovati Vjekoslava Bevandu za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, predsjedništvo SDP-a je napravilo platformu za razgovore sa mandatarom koji će dobiti podršku SDP-a u parlamentu.