Posjeta Visokom, Kaknju i Zenici
0
Tihić: Federacija BiH mora pomoći Općini Zenica
Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
tihiću, prodaj svoje skupocjeno auto i doniraj ga bolnici u zenici, a ne laprdaj gluposti
Pa šta si radio 20-et godina???Namirivala se braća.
Stalno se vracate na zagadenost zraka...uredu treba poraditi na tome ali treba otvarati i nova radana mijesta,i ne samo u Zenici nego i u drugim opcinama!!!
REČE TIHIĆ DOLAZEĆI U GRAD GDJE LJUDI ROVE U KONTEJNERIMA U AUTO OD 350.000 KM
Ne kontam, kako mu uopće pada na pamet da se pojavljuje u javnosti i još ima obraza davati savjete? Kako je nisko pao moral u ovoj državi.., možda bi trebalo i Turkovića pitati šta on misli šta bi se moglo uraditi po pitanju Zenice?
Pa što ću, žalosna mi majka, ako se otkrije da sam pod prijetnjom podnošenja prijedloga zakona za reviziju privatizacije reketirao jednog ovdašnjeg tajkuna primoravši ga da mi isplati dva milijuna maraka (i još mi duguje!) za kupovinu tvrtke (koja, naravno, nije bila registrirana na moje ime) od tri kompjutera i softver koji košta 50.000 maraka? A što ću ako netko usporedi moja primanja na fakultetu (na kojem me studenti prepoznaju zahvaljujući medijima) i vrijednost moje vile na Poljinama?
Što ću ako se otkrije da radim na fakultetu na kojem sam dobio 100.000 KM kredita za stan, iako sam već imao jedan stan koji uz mjesečnu kiriju od 5.000 maraka izdajem američkoj ambasadi, a onda se otkrije da me je fakultet oslobodio otplate kredita? Pa se otkrije koliko sam dnevnica za putovanja naplatio od fakulteta na kojem radim, stranke u mom vlasništvu i Parlamenta čiji sam zastupnik ne samo ze mene, već i za suprugu i gardu posilnih koji me prate na putovanjima?
Lagumdžija je suvlasnik stana u Dubrovniku, vrijednog 200 tisuća maraka, te četiri parcele u Trebinju, za koje nije naveo tržišnu vrijednost. Njegova supruga Amina vlasnica je marketinške agencije Ars Creativa koja je smještena u zgradi Tehel, u središnjoj sarajevskoj zoni Skenderije, u kojoj kvadrat stana košta oko četiri tisuće maraka. U dijelu imovinskog kartona pod stavkom „ušteđevina“, Lagumdžija je napisao kako na bankovnom računu ima 90 tisuća eura ušteđevine, 185 tisuća eura oročenih za školovanje djece te 10 tisuća maraka stare devizne štednje. Za kupovinu stana i izgradnju od Unicredit banke je uzeo kredit od 94 tisuće maraka, od Raiffeisen banke 140 tisuća maraka te još 45 tisuća maraka od Univerzal banke a pozajmicom od 80 tisuća maraka napravio je polog za kredit.
Kako je Lagumdžija postao milioner? S obzirom da Lagumdžija gorljivo zagovara zakon o oduzimanju imovine, bilo bi zanimljivo da lider SDP prvi pojasni način na koji je u postratnim godinama stekao status milijunaša. Ako je suditi po imovinskom kartonu koji je morao popuniti pred listopadske izbore prošle godine, Zlatko Lagumdžija je jedan od najimućnijih građana BiH. Kada su nekretnine u pitanju, Lagumdžija je naveo da je u posjedu stana u središnjoj sarajevskoj ulici Ćemaluša, vrijednog 280 tisuća maraka, stana i parking mjesta u sarajevskoj ulici Alipašina, vrijednog 180 tisuća maraka, te voćnjaka i dvorišta u sarajevskom naselju Poljine, vrijednog 80 tisuća maraka.
Ni tada nije, a teško da i danas u ovom naselju postoji zemljište tako male vrijednosti i kuća čija se vrijednost ne mjeri stotinama hiljada maraka. Supruga Sebija također je uduplala svoje godišnje prihode u Kliničkom i univerzitetskom centru u Sarajevu, kao i vrijednost novog automobila, te se zadužila 50.000 KM u Raiffeisen banci.
Poslanički mandat u državnom parlamentu uduplao mu je platu na izborima 2006. godine, a od BBI Banke je honorarno zaradio 30.000 za godinu dana (?!). Nekim teško objašnjivim čudom njegov stan je za četiri godine izgubio na vrijednosti, pa je Izetbegović ovaj put njegovu vrijednost procijenio na 70.000 maraka. Zahvaljujući honoraru od jedine islamske banke u ovoj državi i kreditu od 20.000 kupio je novi automobil vrijedan 30.000 maraka i sa suprugom počeo graditi kuću u elitnom prigradskom naselju Poljine za koju je rekao da vrijedi 80.000 maraka.
Bakir Izetbegović pred izbore 2002. godine živio je skromno poput većine Bosanaca i Hercegovaca. Tako barem piše u njegovoj izjavi o imovini. Sa platom od hiljadu maraka Mjesečno Izetbegović si je teško mogao priuštiti bilo kakav luksuz pa čak ni pristojan godišnji odmor. Svoj stan u zajedničkom vlasništvu sa suprugom Sebijom procijenio je na stotinu hiljada maraka, a automobil na 20.000. Jedino zaduženje njegove porodice bio je kredit od deset hiljada maraka koji je uzela njegova supruga čija je tadašnja plata iznosila manje od deset hiljada godišnje.
Bakir Izetbegović je u svom imovinskom kartonu naveo da, između ostalog, posjeduje petoiposoban stan u Sarajevu. Izetbegović je u imovinski karton iz 2002. godine prijavio da je od juna 2001. do juna 2002. godine zaradio 12.000 KM, dok je supruga u tom periodu ukupno zaradila 9.000 KM. Četiri godine kasnije, naveo je da je od jula 2005. do jula 2006. godine zaradio 54.000 KM, dok je njegova supruga u istom periodu zaradila 20.000 KM. U imovinskom kartonu iz 2010. godine Izetbegović je prijavio ukupna primanja u 2009. godini u iznosu od 81.273 KM. Njegova supruga je u istom periodu zaradila 69.400 KM. Prema podacima Parlamentarne skupštine BiH, Izetbegović je u 2009. godini po osnovu rada u Skupštini imao primanja u ukupnom iznosu od 79.658 KM ili u prosjeku 6.638 KM mj
Emir Đikić, iz Transparency Internationala BiH, odgovara na pitanje koliko su BiH političari bogati:Golim okom se vidi da kada uđete u skupštinu, parlament ili bilo koje drugo zakonodavno tijelo, vi za četiri godine ostvarujete svoje životne snove. Posebno se to vidi na parlamentarcima kada pratite imovinske kartone duži niz godina pa vidite skok. Recimo, uzmete nekom imovinski karton kad je prvi put ušao u skupštinu pa vidite šta je imao, i pogledate ga poslije dva mandata.Da ne govorim o tome da poslije dva mandata imaju pravo na beneficiranu penziju sa vrlo malo radnog staža.“
Sad budi pristojan pa nastavi listu Lagumdjijine imovine,pa Bakirove,pa Dodikove pa svoje(cim piskaras svaki dan u ime Vozda mora da te dobro placa).
SDP koopile koje puno laje ne ujeda. hehehehe
Ovu su davno postavljena vrlo jasna i konkretna pitanja Sulejmanu Tihicu a na koja on nikada nije dao odgovore: o sramotnom, nemoralnom i kaznjivom dezerterstvu, basnoslovnoj i nejasno stecenoj imovini, dokazanom nepotizmu, poznatom radu u stabu osudjenog ratnog zlocinca Fikreta Abdica, bezobraznim i provjerljivim izjavama u agresorskim medijima kojima predlaze podjelu BiH, vrlo jasnom optuzivanju heroja odbrane Sarajeva...