TI osudio upad policije u prostorije BN televizije

F
FENA
13.1.2010. u 18:04
0
2
TI osudio upad policije u prostorije BN televizije
0
TI osudio upad policije u prostorije BN televizije
Transparency International (TI) BiH osudio je danas upad policije u prostorije BN televizije.
"Upad policije u prostorije BN Televizije, onemogućavanje rada novinara i uznemiravanje radnika navodi na zaključak da je svrha policijske akcije vršenje pritiska na rad ove medijske kuće", navedeno je u saopćenju TI-a BiH.

Policija je, kako se navodi, izvršila upad u prostorije BN televizije po nalogu Okružnog tužilaštva Bijeljina zbog sumnje na utaju poreza.

Međutim, sam način na koji je policija izvršila pretres, uznemiravanje radnika televizije te činjenica da se uvid u finansijsko poslovanje ove kuće mogao izvršiti na drugačiji način navodi na zaključak da je svrha današnje akcije policije prije svega vršenje pritiska i ometanje rada ove medijske kuće, kaže se u saopćenju.

Transparency International Bosne i Hercegovine podržao je rad institucija i istražnih organa u otkrivanju svih oblika nepravilnosti, ali osuđuje narušavanje prava profesionalaca na nesmetan rad, a najviše od svega vršenje pritiska na nezavisan rad medija i njihovo izvještavanje.

"Ovakvo direktno ometanje rada medija više je svojstveno totalitarnim režimima nego demokratskoj zemlji, kakvom se Bosna i Hercegovina predstavlja", rečeno je u saopćenju.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: