{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaplijenjena dokumentacija u BN TV-u

F
15.1.2010. u 13:32
0
0
Zaplijenjena dokumentacija u BN TV-u
0
Zaplijenjena dokumentacija u BN TV-u
Zgrada TV BN u Bijeljini
Policija Republike Srpske je tokom pretresa prostorija BN televizije u Bijeljini oduzela blagajničku i dokumentaciju za koju se sumnja da nije evidentirana u knjizi blagajne, devet blokova priznanica o naplati usluga reklamiranja, naloge za emitiranje reklama te ručno vođenje evidencije o naplatama, saopćeno je danas iz kabineta direktora policije RS-a Uroša Pene.
Za navedene predmete, precizira se, policija je izdala potvrdu o njihovom privremenom oduzimanju.

“Tokom vršenja pretresa nije bilo nikakvih smetnji niti je policija na bili koji način onemogućila emitovanje programa BN televizije. Policija se tokom pretresa pridržavala profesionalnih standarada i uobičajnih procedura u provođenju ovakvih aktivnosti, a sve u skladu s naredbom suda”, navodi se u saopćenju izdatom povodom, kako se precizira, navoda iznesenih u javnosti vezano za pretres prostorija te medijske kuće, koji je izvršen 13. januara.

Naglašava se i da je na osnovu izjave i priloženih dokaza policiji poznate osobe, u kojima je navedeno da su pravni subjekt RTV BN Bijeljina i jedna fizička osoba počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa te zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, policija RS-a obavijestila Okružno tužilaštvo u Bijeljini koje je uputilo zahtjev za izdavanje naredbe za pretres Osnovnom sudu u Bijeljini.

Naredba je izdata 12. januara, a pripadnici policije su sutradan u 6.55 sati s dva civilna neoznačena vozila stigli ispred zgrade BN televizije i pozvali njenog vlasnika.

“Nakon njegovog dolaska izvršili su pretres dvije poslovne prostorije. Pretres je izvršilo sedam pripadnika policije, i to četiri inspektora privrednog kriminaliteta, dva pripadnika uniformisane policije i jedan kriminalistički tehničar te jedan državni službenik”, precizira u saopćenju direktor policije RS-a.

Pretres je trajao do 12.20 sati.

O daljem toku istrage policija nije nadležna davati informacije, već Okružno tužilaštvo Bijeljina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: