{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teška situacija s požarima oko Jablanice

F
23.8.2013. u 15:15
6
1
Teška situacija s požarima oko Jablanice
6
Teška situacija s požarima oko Jablanice
Foto: Arhiv/Klix.ba
Situacija na jablaničkim požarištima uprkos konstantnom djelovanju kanadera i helikotera zbog porasta temperature i popodnevnog strujanja zraka i dalje je zabrinjavajuća.
Na požarnim linijama se pojavljuju požarna čvorišta i vatreni krakovi koji se kontinuirano pokušavaju gasiti iz zraka.

Na požarištu iznad Slatine djeluju kanaderi, koji su kontinuiranim djelovanjem uspjeli da zaustave napredovanje jednog kraka požara prema objektu brane Hidroelektrane na Neretvi, a i jednog kraka prema povratničkom naselju Slatina.

Stalnim djelovanjem i prema južnom dijelu požarišta, prema naseljima Bukov pod i Mirci, požar se drži za sada pod kontrolom.

Vatrogasne posade iz Jablanice, čapljine, Konjica, Mostara i Sarajeva nalaze se na licu mjesta i osiguravaju prostor kako ne bi došlo do prodora i širenja požarišta prema putnoj komunikaciji Jablanica-Prozor.

Na požarištu Donja Jablanica sve je više dimnih čvorova na liniji prema naseljenom mjestu. Po požarištu Donja Jablanica u više navrata djeluje helikopter EUFOR-a i pokušava neutralizirati požarne linije - navodi se u informaciji o stanju na požarištima na području Jablanice u 14.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: