Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cccc na sta je spala onakva ustanova. Ne samo UKC, na sta je spao UNTZ, Dom zdravlja, skole itd. UKC je nekad bio gromada, zajedno sa UNTZ. Sta je vukoHebina sve dovukla tamo i kako su to rascerupali, tolike pare odlaze u ZZO a UKC propada. Nakralo se milionima zadnjih godina. A da ne pricamo sta ste odbili mladih, talentovanih ljudi za posao jer nisu podobni.
Da li su još uposleni brat i snaha sunca banovića?
Menadžmeti i ministri zdravstva svugdje pričaju istu priču: Sve je u redu i sve je pod kontrolom " , a surova zbilja, sušta suprotnost. 🤢
Pa njihovih doktora je puna Cazinska Krajina. U svakom gradu imaš nekoliko iz Tuzle. Što ja tu bolje nego u Tuzli pa dolaze?
Sve je palo,otkako je otišao dr. Kabil.
i sad kad ovi izadju na proteste treba podrzat? treba govnjivom motkom otjerat nazad na posao. smanjit plate 5-7% i uradit reformu zdravstva, a kome se ne svidja neka ide ima ko hoce da radi.
Na naplatu dolazi stranačko zapošljavanje, mito, korupcija.. Dok nam najbolji kadar odlazi u svijet, U normalan svijet, gdje su cijenjeni kao zlato. I neka, nismo ni zasluzili bolje.
Emir Softić, podoban svima. Nevjerovatan lik, mijenjao stranke, (čak i na listi PDA bio), ali na kraju ispliva na površinu. Eno mu brata postavilo za VD direktora Zavoda za zapošljavanje. A kada čovjek vidi ovo babyface i ovu raščupanu frizuru, rekao bi da se ni hljeba ne zna pošteno najesti. Za mene je on oličenje dvoličnosti. Ali, čovjek zna kako funkcioniše sistem.
Privatizacija zdravstva je jedino rjesenje.
Godine nerada, kriminala i stranackog uhljebljavanja dolaze na naplatu. Naravno da je za njih sve u redu jer po njima ovakve ustanove i sluze samo za zaposljavanje podobnih i izvlacenje novca iz njih, a ne da se obavlja ono za sto su namijenjene.
Ministrica je prica za sebe, od korone do svega ostaloga tipican primjer kako ne treba raditi. Hvala joj sto cemo se ponovo kao u 19 vijeku lijeciti kod hodza i baba gatara jer zdravstvo u TK odavno ne postoji.
A ukivali ste ga u zvijezde, UKCS je Klinika Mayo za UKC Tuzla
Sto bi neko iso 12 godina u školu da radi za 5 milja u bosni kad ga njemacka čeka za 3x tih para, država suti I onda nema kadra. Nek sve propadne
SAMO VI OBUČAVAJTE KADROVE PA DA MOGU IĆI DALJE.... Država plaća a oni za Njemačku ili u privatnu praksu
A sta drzava cini da zadrzi te kadrove uopste? Ono malo mladih talentovanih doktora i strucnjaka slicne oblasti se mobinguje svakodnevno,posebno ako nisu politicki aktivni ili nemaju "pozadinu" a da ne govorimo o tome kako ih cesto ponizavaju nadredjeni zaostali mentoli kojih je strah novih mozgova, metoda, i znanja.