Skupština općine Srebrenica
0

Tematska sjednica o srebreničkoj Banji Guber

FENA
Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica, najavio je da će sutra biti održana tematska sjednica općinske skupštine o temi oživljavanja rada srebreničke Banje "Guber".

Naglasio je da je Banja "Guber" izuzetno važan potencijal za ovu općinu pa su na sutrašnju sjednicu, osim vijećnika, pozvani i predstavnici Vlade Republike Srpske, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i zamjenik predsjedavajućeg te poslanici u Narodnoj skupštini RS-a iz regije Birač. Na sjednicu su pozvani i predstavnici investitora AD "Guber" iz Srebrenice koji je započeo radove na izgradnji banjsko-turističkih objekata kod izvorišta ljekovite vode Guber, a koje su inspekcijski organi RS-a obustavili zbog neispunjavanja određenih uvjeta.

Cilj sutrašnje sjednice je da se dogovorom dođe do rješenja za nastavak radova i oživljavanje rada Banje "Guber", koja godinama ne radi, što bi trebalo omogućiti otvaranje oko 350 radnih mjesta te omogućiti značajne prihode u budžetu Republike Srpske i ove općine i doprinijeti bržem oporavku Srebrenice putem nastavka aktivnosti na oživljavanju banjskog turizma.

U istom cilju, za sutra je najavljen i protest građana Srebrenice koji podržavaju izgradnju hotelskih objekata i otvaranje novih radnih mjesta.