Gradsko vijeće Sarajeva
1

Televizija Al Jazeera preuzima NTV 99

Sarajevo-x.com
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, potvrđena je dosadašnja nezvanična informacija da će globalna TV mreža Al Jazeera preuzeti posrnuli sarajevski kanal NTV 99 i pretvoriti ga u moćan regionalni medij.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva usvojilo je Odluku kojom se van snage stavlja odluka o preuzimanju 100 posto udjela u osnovnom kapitalu objektu i opremi Privrednog društva PEP d.o.o. Sarajevo.

"Do sada je Grad Sarajevo izdvojio 318.384 KM za ovu televiziju, a što će Televizija Al Jazeera isplatiti Gradu. Naime, televizija Al Jazeera u Sarajevu će formirati regionalno predstavništvo, što će otvoriti nova radna mjesta, tako da će Grad Sarajevo više dobiti nego izgubiti stavljanjem van snage ove odluke", kazao je gradonačelnik Grada Sarajeva Alija Behmen, a prenijela Fena.

Potvrdu informacije da Al Jazeera u Sarajevu namjerava napraviti sjedište svoga regionalnog televizijskog programa Sarajevo-x.com je dobio iz nekoliko izvora koji su željeli ostati anonimni.

Navodno, program koji će se emitirati iz Sarajeva, a biti pripreman u zemljama regije, prevazići će sve do sada viđeno na ovim prostorima.

Predstavnici Al Jazeere su se u Regulatornoj agenciji za komunikacije navodno već nezvanično raspitivali i o potencijalima same NTV 99 i raširenosti njenog signala. Ipak, zvaničnih upita ili pravnih procedura u samoj agenciji, još uvijek nije bilo, rečeno je za naš portal u RAK-u.