{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić i Radojičić: Kolege iz FBiH trebaju se dogovoriti

F
24.6.2011. u 12:44
0
21
Tadić i Radojičić: Kolege iz FBiH trebaju se dogovoriti
0
Tadić i Radojičić: Kolege iz FBiH trebaju se dogovoriti
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojčić ponovili su danas poziv predstavnicima u Federaciji BiH da se "dogovore", jer smatraju da se "izvor krize nalazi u tom bh.entitetu" zbog čega je i otežan dogovor o formiranju Vijeća ministara BiH.
"Bilo bi pretenciozno kada bi bilo ko iz RS-a dao sebi za pravo da rješava te stvari. Ne želimo da budemo dio krize u FBiH, niti bi bilo dobro da oni budu dio krize kod nas. Stoga ćemo morati sačekati dogovor političkih faktora u FBiH", naveo je Tadić, nakon današnjeg razgovora u Banjoj Luci ustvrdivši da i RS trpi zbog cijele situacije te da je i njen interes da funkcioniraju bh.organi.

Tadić je potvrdio i da se u proceduri u Domu naroda nalazi više od 30 zakonskih propisa i više od 70 različitih sporazuma, koje treba ratificirati, a pripremilo ih je Vijeće ministara u tehničkom mandatu.

Među najvažnijim je i zakon o popisu stanovništva, za koji vjeruje da je moguće postići saglasnost ukoliko se uvaže "sve specifičnosti ove zemlje i potreba da se dođe do svih relevatnih podataka".

Tadić još naglašava i da se ne može po broju usvojenih zakona posmatrati rad parlamenta BiH jer ima i zakona kojima se "pokušava mijenjati Dejtonski sporazum", pa ne mogu ni biti usvojeni.

Na današnjem sastanku u Banjoj Luci Tadić i Radojičić su dogovorili i tješnju saradnju srpskih delegata u Domu naroda parlamenta BiH s predstavnicima institucija RS-a, parlamentarcima, Vladom i svim drugim da bi postojalo mišljenje RS-a o svim, kako su naveli, pitanjima koja su na dnevnom redu u državnom parlamentu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: