BiH
0

Tadić: Građani žele izlaz iz katastrofalne situacije u koju ih je doveo SNSD

FENA
Milorad Dodik i Ognjen Tadić (Foto: Klix.ba)
Milorad Dodik i Ognjen Tadić (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić izjavio je danas u Prijedoru da će predstojeći izbori biti jedni od najvažnijih u istoriji RS-a i da je svima jasno da građani žele promjene te "izlazak iz katastrofalne situacije koja je rezultat vladavine SNSD-a".

Tadić je u izjavi novinarima kazao da se u razgovoru sa građanima RS-a uvjerio u želju naroda za promjenama i poboljšanjem uslova života u svim segmentima društva.

Rekao je i da su se odluke koje je aktuelna vlast donijela u svakoj oblasti pokazale katastrofalnim za obične građane.

  • Proteklih osam godina ista stranka vlada ovom zemljom. Imali su kontrolu nad našom ekonomijom. Donosili su sve odluke koje su uticale na našu industriju, našu poljoprivredu i naše penzije. Standard življenja je opao, a svaki građanin je u prosjeku dužan 1.800 KM. Skoro svaki deseti građanin je napustio zemlju u zadnjih osam godina - naveo je Tadić.

Ističe da ne ide baš svima loše u RS-u jer broj multimilionera raste.

-Također i onima koji imaju člansku kartu SNSD-a, koji uvijek mogu da nađu posao u javnim preduzećima ili državnim agencijama. Ali to nije nikakva utjeha običnim građanima RS - kazao je Tadić.

Potpredsjednik SDS-a je istakao da RS može postati pravednije društvo koje će biti po mjeri svih njenih građana te da se potrebno posvetiti ozbiljnoj i kontinuiranoj borbi protiv korupcije i nepotizma.