BiH
0

Bosić: Građani žele promjene i bolju budućnost

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Srpska demokratska stranka (SDS) uvjerena je u pobjedu na predstojećim izborima, jer smatra da građani žele promjene i bolju budućnost, rekao je danas predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Nakon što je u Banjoj Luci ozvaničen početak izborne kampanje ove stranke, Bosić je istakao da je RS ugrožena siromaštvom, nepravdom i nefunkcioniranjem institucija zbog čega je neophodno da 12. oktobra dođe do promjena.

U skladu s tim stavovima, SDS-ov slogan je, kako je naglasio, "Promjene odmah, da živimo normalno“, a izborni slogan kandidata Saveza za promjene za predsjednika RS-a Ognjena Tadića je "Promjene odmah, budućnost za sve“.

Bosić je i danas naglasio da stranka želi da se građani sami opredijele za one koji će im donijeti bolju budućnost, te da su uvjereni u pobjedu Tadića, a u okviru Saveza za promjene dat će podršku za pobjedu zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH iz RS-a Mladena Ivanića.

Prioriteti SDS-a su vjera u RS, u porodicu i otvaranje novih radnih mjesta.

Lider SDS-a je ponovo pozvao političke protivnike na korektnu kampanju da bi se izbori održali u fer i demokratskoj atmosferi.

On kaže da u predizbornu kampanju nisu uložili velika sredstva, ali da vjeruje da će poruke SDS-a doći do svih građana.