{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tabuti sa posmrtnim ostacima žrtava genocida spremni za transport prema Potočarima

8.7.2014. u 14:51
59
Tabuti sa posmrtnim ostacima žrtava genocida spremni za transport prema Potočarima
59
Na Gradskim grobljima u Visokom danas su završene i posljednje pripreme za ispraćaj 175 tabuta koji će 11. jula biti ukopani u Memorijalnom centru Potočari.
Današnje pripreme u Visokom otežavala je kiša koja je u više navrata prekidala utovar tabuta u šleper koji će sutra krenuti iz Gradskoh grobalja u Visokom prema Sarajevu, a potom kroz Lepešnicu, Sokolac, Vlasenicu, Miliće, Bratunac i Srebrenicu.

Prema riječima uposlenika JKP Gradska groblja Visoko, Sabahudina Ćosovića, ovogodišnja kolektivna dženaza broji najmanje identifikovanih tijela u odnosu na protekle godine.

"Danas smo obavili i posljednje pripreme za transport identifikovanih tijela za ukop u Memorijalnom centru Potočari. Ispraćaj je predviđen za srijedu u 10 sati, a kolona kreće u 10.30 po stalnoj relaciji do Srebrenice. Do sada je u Memorijalnom centru u Potočarima ukopano 6.066 žrtava genocida, a ove godine je najmanji ukop proteklih godina, odnosno, nema novih tijela, a većinom se iskopavanja vrše u sekundarnim grobnicama", kazao je Ćosović.

Najmlađa žrtva koja će ove godine smiraj naći u Memorijalnom centru u Potočarima je Senad Beganović rođen 1980. godine, a najstariji je Hurem Begović rođen 1916. godine.

Ćosović je još kazao kako je jedna ekipa JKP Gradskih grobalja Visoko obavila svoj posao u Potočarima, na iskopavanjima mezarja te da čekaju tabute koje će biti sutra prebačeni u halu u Potočarima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: