{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Swanee Hunt predstavila knjigu o suživotu u Bosni i Hercegovini

S
Piše: D. Brkić/Sarajevo-x.com
25.3.2012. u 21:33
0
10
Swanee Hunt predstavila knjigu o suživotu u Bosni i Hercegovini
0
Knjiga američke ambasadorice Swanee Hunt "Odvojeni svjetovi - bosanske pouke za globalnu sigurnost” danas je promovisana u tuzlanskom Ateljeu Ismet Mujezinović. Organizatori promocije bili su Općina Tuzla i Udruženje Vesta.
Huntova je službovala u Beču, a tokom rata u BiH je bila uključena u američku politiku na Balkanu. U nekoliko navrata posjećivala je ratnu BiH, ali i druge dijelove nekadašnje Jugoslavije. Prilikom posjeta obavila je na desetine intervjua, koje je ukomponovala u svoju knjigu “Odvojeni svjetovi - bosanske pouke za globalnu sigurnost”.

"Knjigom sam željela podijeliti iskustva svojih prijatelja, porijeklom Bosanaca, sa cijelim svijetom. Iz knjige sam izvukla šest lekcija. Prvenstveno lekciju o stereotipima. Ne možemo prihvatiti ideju da ljudi ne mogu živjeti zajedno zato što su različiti. Lekcija se može naučiti iz tragedije koja je pogodila BiH", istakla je na promociji Swenee Hunt.

Nekadašnja ambasadorka danas predsjedava Institutom za inkluzivnu sigurnost u Washingtonu. Članica je Vijeća za inostrane poslove SAD, a predaje javnu politiku na katedri Eleanor Roosevelt u Kennedy školi za vladu i upravljanje pri Univerzitetu Harvard, predsjednica je Fondacije Hunt Alternative.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: