{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Svoje interese branit ćemo svim zakonskim sredstvima"

F
19.4.2010. u 17:44
0
27
"Svoje interese branit ćemo svim zakonskim sredstvima"
0
"Svoje interese branit ćemo svim zakonskim sredstvima"
Zaposlenici Centrotrans Eurolinesa će ako im bude spriječeno da obavljaju prijevoz putnika na linijama Vijećnica - Hrasnica i Vijećnica - Dobrinja braniti svoje interese svim zakonskim sredstvima, saopćili su danas Izvršni odbor saveza sindikata i Udruženje vozača i automehaničara Centrotrans Eurolinesa.
Ovakva reakcija radnika Centrotrans Eurolinesa, kako ističu, uslijedila je nakon saopćenja Saveza sindikata i Udruženja vozača i automehaničara JKJP Gras Sarajevo da će ako se Centrotrans Eurolines ne povuče s navedenih linija 20. aprila blokirati grad.

"Radnici Centrotrans Eurolinesa, cijeneći interese građana Kantona Sarajevo, neće poduzeti niti jednu aktivnost kojom bi ugrozili sigurnost i pouzdanost prijevoza građana. Apelujemo na predstavnike nadležnih institucija da poduzmu sve zakonske mjere u cilju prevazilaženja novonastale situacije, odnosno da se dijalogom riješi status oba prijevoznika na nivou Kantona Sarajevo u skladu s pravosnažnim odlukama Suda i Konkurencijskog vijeća", kaže se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: