Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ucitelji su prestali biti postovani zbog direktora kojima je roditelj uvijek upravu i ucitelja koji su roditeljima dopustili da im se u sve mijesaju krenuvsi od toga gdje dijete sjedi pa do toga sta ima za zadacu. Na frekvenciji ocjenjivanja krivulja vise nije brijeg nego strijela prema zvijezdama (petice se daju i kad treba i kad ne treba, a dvojke i jedinice gotovo da vise i ne postoje). Dragi moji, promijenite sebe pa ce stvari krenuti na bolje!
"Učitelji se moraju stalno profesionalno usavršavati, biti etični." - Pa izvolite gospodo iz Ministarstva, organizujte kvalitetnu obuku, a ne lokalno naprđivanje. Naravno da košta. Ne očekujete valjda da nastavnik plaća sebi sve od plate koju dajete. "Učitelji nemaju poštovanje koje zaslužuju." - Naravno da nemaju, kad Ministarstvo ne daje podršku učitelju, već podilazi roditeljima, naročito imućnima i na pozicijama, taman i kad nisu u pravu, a uglavnom nisu."
Bas ih dobro odgajaju , vec sa 19,20god postaju dileri , lopovi , i stanovnici kazneno-popravnih domova .
@AntonioN Bez roditelja učetlj nema baš puno uticaja. Ako mu učitelj pokušava usaditi pozitivne, dobre vrijednosti, a roditelj to kod kuće popljuje, nema od tog posla ništa ili skoro ništa. Vjerovatno si i ti jedan od takvih kojima su roditelji usadili u glavu da ništa drugo ne valja, samo ti valjaš.
Naravno da iz kuce sve polazi . Ali ucitelji su ti koji itekako mogu da uticu na djecu , i u velikoj mjeri mogu da uticu na njihovu buducnost . Problem je u tome sto ucitelji kao i doktori itd.. iskljucivo to sto jesu zbog zarade . Neki poslovi se prosto ne mogu gledsti kao poslovi 🙂
Da je ucitelj zasticen od svoje skole i drzave,mogli bi nesto i postati, a ne da kontaju,ako nesto kazu,da ce ih sacekati nadrkani tata ili silikonirana mama. Danas je skola postala besplatna cuvaona djece
@Ajliin Tako je, vrtić za tinejdžere, sa malo bogatijim sadržajem.
Gdje je ona vlahindura sa kokardom na glavi da se i ona malo obrati publici?
Vala kako ih uče, bolje da ih ne uče nikako. Ne zna se ko je gori... Ovo više nisu generacije, ovo su degeneracije. Eeeh daa su i njima učitelji i profesori onakvi kakvi su nama nekada bili
Ti ih odgoji, a učitelji će ih naučiti.
Na Univerzitetu u Timbuktuu u Maliju, u XII vijeku, na sto hiljada stanovnika bilo je 25 hiljada studentata. Profesore su placali u zlatu, a diplome su bile prave.