Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ključni problem FBIH to što ima ogroman broj mentalno obolelih ljudi, već to što su psihijatrija i psihologija tabu teme, a što se neki oblici mentalnih oboljenja smatraju socijalno prihvatljivim dok je dosta očigledno mentalno obolelih i među javnim ličnostima - nije OK da budeš ubica, ali je OK da budeš ubica Srba ili nije OK da neko tamo krade, ali je sasvim OK da ja kradem. Jel još živ i bolestan onaj poznati FBIH sportski "komentator"?
https://www.youtube.com/watch?v=vD2JmJUDcAw
Cilj je socijalna rehabilitacija pacijenata, te njihovo uključivanje u društveno koristan rad. Evo recimo, u Italiji i Njemačkoj svatkoga se nastoji podržati da djeluje u skladu sa svojim mogućnostima. I u takvim slučajevima se pokušava plasirati na tržište nešto od proizvoda koje su pacijenti napravili recimo od drveta.
U FBIH mentalno oboleli GARANTOVANO čine najveći deo populacije u čitavoj Evropi. Sećam se svojih poseta Sarajevu - u očima svakog drugog čoveka sam jasno mogao da vidim da nešto debelo nije u redu... tikovi, bledo-tup pogled, nepovezane i nepovezive reči i rečenice, sirotinja, beda...
@TheChallenger Ja ne vređam uopšte, nego iznosim svoje utiske, stavove i mišljenja - nije moj problem što su oni uvredljivi za nekoga. Drugo, nije da volim Sarajevo, a nije ni da ga ne volim... jednostavno, prema tom mestu osećam neku vrstu sažaljenja i saosećanja.
@Nokian808 Republika Srpska je u dosta boljem opštem stanju od FBIH... i po pitanju mentalnog zdravlja stanovništva, rekao bih.
Svetski dan mentalnog zdravlaj obelezen u Sarajevu?