Komentari (100)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
" Dejton ima jednu odredbu koja je jača od cijelog Dejtona, a radi se o članu 3 stavka 5 gdje se govori o dodatnim nadležnostima. Taj dio podrazumijeva da će BiH kao država preuzeti sva pitanja koja su potrebna da se očuva suverenitet, teritorijalni integritet, politička nezavisnost i međunarodno-pravni subjektivitet BiH." Pametnom dosta , izdajice razlaz , sikter !
@tunika , ovo je dio Dejtonskog mirovnog .... od kud tebe , mislio sam da si preselio !
Koje gluposti. Kakav bi to bio međunarodni ugovor koji potpisuje samo jedna strana? Međunarodni ugovor je svaki sporazum sklopljen između dvaju ili više subjekata međunarodnog prava. To su u ovom slučaju Republika Hrvatska, SR Jugoslavija i Republika BiH. Pa ako i uzmemo da je potpis SRJ fantomski, iako nije, ne vidim po čemu je potpis u ime RH također fantomski?
To bih pirpisao klixovom reporteru, koji nije zapisao, a ne profesoru, za kojeg ne sumnjam da je ovo uživo puno bolje pojasnio. Slučaj Izetbegović-Tanjug nam je rekao koliko su informacije koje dobivamo tačne.
Ne znam zasto bosnjacki remetilacki faktor i dalje bezi od dejtona? Pa doneo vam je mir
biće sovjetski a ne svjetski, samo da Erdoan naredi ima svi ruski da učimo
Stanje kao 1930 godine je i danas isto. Izvod iz Avnoja... Situacija u Kraljevini Jugoslaviji bila je veoma teška. Jugoslovenska Nacionalna stranka i Radikalna stranka sarađivale su sa manjim strankama. Imale su podršku burzže i time su zajednički držali narod u zavadi. Proganjali su predstavnike radničkog pokreta. Raspirivana je vjerska i nacionalna mržnja. Nije dozvoljeno jedinstvo srpskog, hrvatskog i muslimanskog naroda. KPJ odigrala je veliku ulogu u okupljanju narodnih masa.
koju su sad ovi ??? dajte radnih dozvola i viza da i mi budemo svjetski i da se borima za bih iz neke normalne zemlje gdje cemo imati poso i necemo se brinuti za buducnost nase djece...
tako je.
Buhahahahaha, kme kme. Sto ne stujete slovo Daytona. Bosna cela iz dva dela
Zasto niko javno ne kaze ko je kriv sto se potpis stavio na nesto sto se zove RS nakon genocida nad Bosnjacima? Potpises da pola zemlje pripadne cetnicima i opet si heroj, i sin ti je vladar dijela na kojemu si skupljen. Nonsens da ne moze biti veci! S druge strane, grupi ljudi je dobro, oni imaju razloga loziti glupe mase.
Naravno da sam jedva docekao da prestane, ali nikada ne bi prihvatio takvu kapitulaciju bez obzira na sve. Pitanje je sta teze prihvatam, da neprijatelj puca na mene ili da "moj" to radi. Ne bi o rovovima jer je u Mo pojam "rov" hotel sa 4 zvjezdice.
kladim se da su se 60-70% ovih u svjetskom kongresu davno odrekli bh putovnice.
Treba ih protjerati u Iran
Evropski kongres kardiologa, evropski kongres arteroskleroze, svjetski bosnjacki kongres... Izbacite uljeza.
https://www.youtube.com/watch?v=RdO2vCCffAU
Joj jest ima ga šuknuo.
GDJE JE KRIMINALNA SDA NAPRAVILA NAJVEĆU ŠTETU OVOJ DRŽAVI!!
Profesore, a gdje di ti bio 95-e da im posavjetujes. Lako ti je sada 22 godine poslije da pametujes. Narod je bio sretan da jd rat stao pa kako god da je napisano.
hej, svjetsko, a naše ..
Potpis Jugoslavije je pravno nevaljan i nevazeci, jer je ta drzava propala.
Suade svaka ti je na mjestu , pa i ona za Sutorinu , ali te mamlazi ne poslusaše.