Američki univerzitet u BiH
0
Svjetla budućnost za studente sa dvije diplome
Komentari (23)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
da...pogledajte samo malo kolili drzavnisi dolaze na ove fakultete da drze govore! Zamjenik Hillary Clintn je bio,Bill Clinton se obracao,Cliffrod Bond... uostlaom..znam neke koji su dobili posao... a AUBiH ugovorom garantuje posao!
Cuj americki univerzitet? A sto nije iranski ili pakistanski?
Pa da ti ne radi space ne bi ih bilo viska :) Hajde, nije strasno, a i ne moras se pravdati. A sto se tice istrazivanja, ona su na najvisem nivou, mada ne bih javno iznosio detalje, nije ni bitno. Bitno je da sam danas odlucio da ne radim, pa surfam, a mozda je pametnije da sam na drugom mjestu, imajuci u vidu komentare, Samo za tvoju informaciju, vrlo dobro znam cijene studiranja, ali da to nije jedini kriterij kvaliteta pokazuje cinjenica da je u vecini europskih zemalja puno jeftinije studirati nego kod nas, zapravo skolarine su izmedju 500 i 2000 eura na puno dobrih univerziteta. Eto, idi sad neka te deru na americkom ili nekom drugom univerzitetu. A Gara, to se mi znamo?
Gara, bi li se ti garala? Vidim da si ostra...Izgleda si diplomirala ili pohadjas americki univezitet...
iskreno moje misljenje je da su privatni fakulteti samo kako se kaze mami para...nema tu hajra studirati...a sad napadajte me koliko hocete, ali za te pare ko na kraju garantuje da ces naci posao koji ce isplatiti barem pola troskova ukupnog skolovanja u roku 12 mjeseci? sve je to lijepo krasno kad ce upisujes ali kasnije nastanu problemi. za te pare od 10 000 godisnje lijepo se moze otici u inostranstvo, studirati na nekom priznatom fakultetu (npr austrija, njemacka, imam raju sto tamo studira i daleko je jeftinije). da ne bi na mene drvlje i kamenje, student jednog od top fakulteta u australiji a zavrsila srednju skolu, zamisli drzavnu u sarajevu :O :)
Veliki broj Sarajlija, mahom Bošnjaka, izrazio je svoje negodovanje da se ispred sarajevske katedrale izgradi spomenik papi Ivanu Pavlu II., a čak je zaprijećeno i da će biti srušen ukoliko se izgradi. \'\'Citirajte me , fotografirajte me slobodno. Evo, ja vam kažem, čim bude postavljen, ja ću ga srušiti\'\', zaprijetio je jedan od sudionika javne rasprave o podizanju spomen-obilježja papi Ivanu Pavlu II. ispred sarajevske katedrale, koja je održana u velikoj dvorani općine Stari grad u Sarajevu. Ono što je još šokantnije, jest činjenica da je jedan imam izgradnju spomenika nazvao provokacijom pri tom pitajući nazočne mogu li zamisliti kakva bi reakcija bila da se u Mostaru postavi kip određenom islamskom vjerskom vođi. Govornici su iznosili mišljenje kako je papa Ivan Pavao II. obični smrtnik te kako ne zaslužuje obilježje u Sarajevu. Mnogi su ovaj projekt okarakterizirali kao provokaciju prema bošnjačkom narodu u Sarajevu.
Bravo! Ovoga BIh treba vise, edukacije i skolovanu omladinu koja sigurno je bolja i treba biti usvojena iz vana, (USA +Britanija= naj jace skolstvo na svijetu)!
uvijek je bilo koga znas a ne sta znas
državne su škole najjače da neće možda privatne što se završavaju sa saokruživanjem odgovora i gdje nema padanja ja znam nekoliko američkih firmi samo traže sa državnih mada je danas najbitnije imati jaka leđa i pare onda svejedno šta god završiš imaćeš dobar posao
@EOE - KOJA SI TI PAPCINA JADAN TAJ UNIVERZITET NA KOJEM RADIS
@EOE - za tvoju informaciju ne radi mi space , a ustvari ko si da ti se pravdam. Zar vi stari komunisti znate koristiti kompjuter pa nesto \"istražiti \" hahahahahahahhahahah. Da su ti partnerski univerziteti vrhunski ne bi se naplacivala godina 11 hiljada , negoo 20 hiljada , a ocigledno ne znas kako se krecu cijene studiiranja ,a jasno je i zasto .
Adise, evo ja radim na univerzitetu koji je na sestom mjestu na svijetu po istrazivackom rau (ne znam za edukaciju, ali je sigurno isto na visokom mjestu), a zavrsio sam, kako ti kazes, \'komunisticku\' skolu. To sto su nam drzavni univerziteti u raspadu nema veze sa onim kakvi su bili prije rata. Sto se tice \'americkih\' univerziteta, trebao bi potraziti malo kako su u Americi rangirani ti partnerski univerzitetii od kojih se dobije \'druga\' diploma. Bojim se da ces puno traziti, a neces naci nista. Kao i Ganicev \'univerzitet\' i njegov britanski partner, pogledaj Guardianovu listu ili onu koju radi Times. A za \'lalala\': prije nego sto ostavis komentar, nauci pisati, \'cete\' se pise zajedno, a ne \'ce te\', ali ti nisi ucio pravopis u \'komunistickim skolama pa ne znas. Pozdrav svima
pa sigurno ce dogurat dalje nego ljudi s diplomama drzavnih fakulteta (s kojom mogu samo fino dupe obrisat) ;)
čudi da iko čita članke. Iz naslova skontaš o čemu se radi i scroll dole na komentare
ADISE DA NIJE BILO KOMUNISTA TI BI SKAKAO ZA OVCAMA PO BRDIMA, A SAD NASTAVI OVIMA PUSITI STO SU TE SVELI U GRAD