{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjedoku Nebojši Aleksiću izgubio se trag

F
20.2.2012. u 13:22
0
2
Svjedoku Nebojši Aleksiću izgubio se trag
0
Svjedoku Nebojši Aleksiću izgubio se trag
U nastavku suđenja četverici optuženih za genocid u Srebrenici, svjedok Nebojša Aleksić nije ponovo saslušan pošto nije poznato gdje se nalazi, prenosi danas BIRN.
Tužilac Ibro Bulić je kazao da istražioci Tužilaštva BiH nisu pronašli Aleksića ni u kući gdje živi njegova supruga, ni na adresi na kojoj stanuje njegov otac.

"Oni su kazali da Aleksić već duže vrijeme ne dolazi, a razlog su određeni porodični problemi. Tužilaštvo neće insistirati na ovom svjedoku s obzirom da je već saslušan i da su predočene njegove ranije izjave", rekao je Bulić.

Aleksić je na suđenju 27. januara 2011. godine negirao određene navode u zapisniku iz istrage pa je Tužilaštvo predložilo da on ponovo bude pozvan kako bi mu bio predočen video sa njegovog saslušanja u istrazi.

U dokaze je uvršten videosnimak obilaska lica mjesta od prošle godine, kada su članovi Sudskog vijeća, tužilac, branioci i drugi službenici posjetili lokacije u Potočarima, Kravici i na putu Konjević Polje – Bratunac koje se navode u optužnici.

Tužilac Bulić je na ročištu dostavio izmijenjenu i objedinjenu optužnicu, u kojoj su, kako je naveo, u neznatnoj mjeri promijenjeni navodi nakon saslušanja svjedoka.

Duško Jević, Mendeljev Đurić, Goran Marković i Neđo Ikonić optuženi su da su učestvovali u prisilnom preseljenju bošnjačkog stanovništva s područja Srebrenice, kao i ubistvu oko 1.000 muškaraca u Kravici.

Prema optužnici, Jević je bio komandant Centra za obuku na Jahorini Specijalne brigade policije Republike Srpske (RS), Đurić i Ikonić komandiri četa, a Marković komandir voda.

Nastavak suđenja je u četvrtak, 23. februara, prenosi BIRN Justice Report

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: