{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svjedoku Nebojši Aleksiću izgubio se trag

F
20.2.2012. u 13:22
0
2
Svjedoku Nebojši Aleksiću izgubio se trag
0
Svjedoku Nebojši Aleksiću izgubio se trag
U nastavku suđenja četverici optuženih za genocid u Srebrenici, svjedok Nebojša Aleksić nije ponovo saslušan pošto nije poznato gdje se nalazi, prenosi danas BIRN.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Tužilac Ibro Bulić je kazao da istražioci Tužilaštva BiH nisu pronašli Aleksića ni u kući gdje živi njegova supruga, ni na adresi na kojoj stanuje njegov otac.

"Oni su kazali da Aleksić već duže vrijeme ne dolazi, a razlog su određeni porodični problemi. Tužilaštvo neće insistirati na ovom svjedoku s obzirom da je već saslušan i da su predočene njegove ranije izjave", rekao je Bulić.

Aleksić je na suđenju 27. januara 2011. godine negirao određene navode u zapisniku iz istrage pa je Tužilaštvo predložilo da on ponovo bude pozvan kako bi mu bio predočen video sa njegovog saslušanja u istrazi.

U dokaze je uvršten videosnimak obilaska lica mjesta od prošle godine, kada su članovi Sudskog vijeća, tužilac, branioci i drugi službenici posjetili lokacije u Potočarima, Kravici i na putu Konjević Polje – Bratunac koje se navode u optužnici.

Tužilac Bulić je na ročištu dostavio izmijenjenu i objedinjenu optužnicu, u kojoj su, kako je naveo, u neznatnoj mjeri promijenjeni navodi nakon saslušanja svjedoka.

Duško Jević, Mendeljev Đurić, Goran Marković i Neđo Ikonić optuženi su da su učestvovali u prisilnom preseljenju bošnjačkog stanovništva s područja Srebrenice, kao i ubistvu oko 1.000 muškaraca u Kravici.

Prema optužnici, Jević je bio komandant Centra za obuku na Jahorini Specijalne brigade policije Republike Srpske (RS), Đurić i Ikonić komandiri četa, a Marković komandir voda.

Nastavak suđenja je u četvrtak, 23. februara, prenosi BIRN Justice Report

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: