Nastavljeno suđenje u slučaju Jević i ostali

F
FENA
24.11.2011. u 16:11
0
0
Nastavljeno suđenje u slučaju Jević i ostali
0
Nastavljeno suđenje u slučaju Jević i ostali
Na suđenju četvorici optuženih za genocid u Srebrenici, zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH govorio je o ubistvima koja su se dogodila dok je s kolegama iz policijskog Centra za obuku na Jahorini, obezbjeđivao dio puta između Konjević Polja i Bratunca.
Radi se o Dušku Jeviću, Neđi Ikoniću, Mendeljevu Đuriću i Goranu Markoviću kojima se sudi za učešće u prisilnom preseljenju bošnjačkog stanovništva sa područja Srebrenice i ubistva oko hiljadu muškaraca u Kravici.

Zaštićeni svjedok S121, ispričao je da je otišao u prodavnicu u Konjević Polje i kada se vratio, pored puta je vidio tijela dva muškarca.

Svjedok je naveo da je vidio kako pripadnici Centra sprovode veću grupu zarobljenih muškaraca prema Konjević Polju, a da je drugog dana na jednoj livadi vidio muškarce koji su ležali licem okrenuti prema zemlji i kojima su te prlike ruke bile vezane na leđa.

Prema optužnici, Jević je bio komandant Centra za obuku na Jahorini pri Specijalnoj brigadi policije Republike Srpske, Đurić i Ikonić komandiri četa, a Marković komandir voda, prenosi BIRN -Justice Report.

Nastavak suđenja zakazano je za 28. novembar.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: