Komentari (394)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čestitam Hrvatima na trećem entitetu. Bakire je.bo te Alija a ti njega. Glasačima sda je.bo vlah ma.ter.
..pichko što spominješ Aliju..jebo te Nikšić i Zlaja u stau!!
..ajde podrumaška pichko..da je slučajni prolaznik na vlasti cvjetale bi nam ruže. Kad pizduni podrumaški pričaju o ratu!! Yebo te onaj ko te napravi!!
Moze li i za nas ateiste po entitet?
Ne može. Postali ste previše militantni!
kiksi9 l a h k o! DA NEBI PAPAKA IZ sbb-A, NEBI NIKAKO! ZNA SE I ZBOG KOGA. AJFELOV MOST JE NA SVOM MJESTU.
KAd mogu hrvatske općine u FBiH što ne bi i MJESNE ZAJEDNICE ??
Tiha voda, i brijeg izbuši a gdje ne bi TREĆI ! Bošnjaci su jedina većina koja je izborila manjinski teritorij na svijetu ! I želi ga svim srcem takvog da joj bude fino ko Palestincima. Pa imate očit primjer stoko šta vam sljeduje i sve to će aminovati međunarodna zajednica ! Ko palestincima. A DRŽAVA ?? Eh dobićete je za 50 godina. Nako okrnjenu ko KOSOVO, ili PALESTINA.
Svi putevi vode u Rim. Ili ka trećem ! Hvala ti Sveti Oče na posjeti i na reformskoj AGENDI ! Sigurno si koju bombonicu dao i slatkom MALOM Fahri !
3.entitet je pitanje vremena, poganski Dayton je nasu bracu Hrvate stavio pod isti plast sa srednjom bosnom i nametnuo im zajednicke odredbe koje nitko normalan ne bi prihvatio...ugnjetavanje hrvata ce prestat i to brze nego sto mnogi od vas misle...a komentari nekih ovdje da bi trebalo razbit HRHB prije nego ostvare to sto zele su naivne jer RH nikad to ne bi dopustila, jer iako se vama cini po ovim pristranim medijima da hrvatima nije stalo do nase brace u hercegovini to nije istina(i meni samom koji sam rodjen i zivim u zg-u i nisam podrijetlom odozdo)...Zagreb koji ima najveci proracun u JI Evropi dozira novce u hercegovinu,ja osobno kupujem proizvode koji se proizvode dole,tako da se i za opstanak HRHB ne morate brinuti...a nasoj braci zelimo punu podrsku i kad dodje vrijeme ne cete sigurno ostat sami! Lijep pozdrav iz Zg-a!
Ne razumijem cemu ovolika negodovanja i izlivi patoloske mrznje..Zasto ne bi Hrvati imali svoj entitet? Dok vi muslimani ne shvatite da BiH nije vasa drzava,niti je ikad bila,niti ce ikada biti i dok pokusavate da na sve nacine i stranim intervencionizmom podtlacite ostale konstitutivne narode u BiH,i dok ne shvatite da je proslo vrijeme nametanja,preglasavanja i biranja vasa dva clana predsjednistva,nema napretka. BiH moze ovakva kakva jeste iskljucivo i samo da postoji u okvirima Dejtona i sa punom konstitutivnoscu svih naroda.Ako vi mislite drugcije,onda ste vi ti koji ste protiv BiH.Meni licno Dejtonska BiH ne smeta,ali samo i iskljucivo takva.
Daj ds ja tebe pitam, zasto se drzava mora etnicki dijelit, a ne ekenomski ?
@ Crni.. Procitaj ustav par puta,valjda ces shvatiti kakve si gluposti napisao,ne mogu da ti objasnjavam nesto o cemu pojma nemas. @Vodoo Isto kao i predhodni komentar,procitaj ustav,valjda ces sam zakljuciti. Da ponovim : Dejtonski ustav je alfa i omega za BiH i samo takva moze opstati. Svaka njegova promjena vodi BiH u nestanak. tacka. :-*
Dolij malo ulja na vatru , ovdje je lako upravljati ljudima kad su stoka nacionalisticka samo im daj malo vatre i gledaj sa strane kako se glođu hehehe .
Ma bit' ce ovo Svicarska i bit ce zemlja snova.... al u curku
vlasnik klixa je hrvat,pa vam po malo provlaci kroz usi svoje zelje puste ^^
Bojim se da nema ništa bez potpuno nove stranke koja će baštiniti tradiciju nekadašnje SDA i okupiti patriotske snage. Ovdje se već može govoriti o rastakanju države. Nadam se povratku i starih lavova, Harisa i drugih da svi zajedno branimo Bosnu. Mislim da je sadašnja SDA previše kontaminirana da bi se mogla revitalizirati. To više i nije stranka nego firma, društvo jednog lica da ne kažem nešto gore kao kriminalna organizacija. Oteli su je od osnivača i vjernih članova i pretvorili od patriotske i državotvorne u izdajničku organizaciju. Ja ustvari ne mogu da vjerujem šta se dešava, kao neka noćna mora. A još je gore da ljudi koji su tu na odgovornim mjestima to ne vide ili ne žele vidjeti. Oni su zbog svojih sitnih šićara, kratkovidosti i talova zabili glavu u pijesak ko nojevi.
Za SDA je sada najbilje da se izvuče iz vlasti i sačeka kraj fašizma u BiH! SBB će i onako na stranu Šćepe. Uostalom Šćepi je Bosna samo dobar plen!
Ovo je smijurija a treći entitet u formi izborne jedinice bi odlično došo svima u FBiH. Al od tog nema ništa jer bošnjačko rukovodstvo zna da dok je situacija ovakva mogu mirno vladat još 100 godina. Niko ne bi glaso za SDA kad ne bi bilo navodne nacionalne prijetnje od nekog i kad bi se vidjelo ko je odgovoran za sve. I izborni prag dić ko u Turskoj da bude 10% pa nema za 500 maraka kupovat poslanike iz ciganskih stranaka.
smirite se ljudi, posavski kanton je manji od grada sarajeva, od toga ce poslje sljedecih izbora jedna trecina (odzak) biti u bosnjackim rukama, kanton deset ima sest opcina, od toga su tri u srpskim rukama gdje hrvati ne smiju prnuti. ostace im samo zapadnohercegovacki kanton,odnosno enklava. ne brini te se, oni jos uvijek sanjaju u kiseljaku pred sarajevskom kapijom napraviti istocnu granicu hrvatske. svi znamo da je treci entitet prvi cilj a kad bi ga dobili, trazili bi otcjepljenje kao sto rs trazi, a poslje toga bi trazili ujedinjenje sa hrvatskom. a dok oni sanjaju, na svakim izborima izgube dvije opcine. sami krivi da im djeca odlaze u hrvatsku i u eu, kad im je tata franjo dao hrvatski pasos, a oni svoju djecu uce da BiH nije njihova domovina
Na kraju ces ostat u bosni ti fata i mujo, jel to zelis?
Gdje bas nađe taj grad gore? Kad Odzak bude u bilo cijim rukama osim u hrvatskim tada BiH ne ce biti ni u zvijezdama. Pa jedino bosnjacko zivlje u Odzaku je u carsiji....bolan ne bio.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
u suštini... oni odavno imaju svoje škole. U njihovim školama nikad nije mogao raditi Bošnjak ili Srbin.
Eto Hrvata pun kufer koji predaju po skolama u Zenici, Sarajevu ....
ne predaju tamo jer ih tamo nema puno, al u drugim gradovima normalne rade po bošnjačkim školama :)
izacite ih iz budžeta pa da vidimo šta će bit sa tim zavodom
Da Hrvati izbace Bosnu iz budzeta bolje bi zivjeli pogledaj samo zapadnu herc i srednju Bosnu, tocno se po kuci vidi ko je Hrvat a ko neko drugi
Polako Bošnjaci, imati će te vremena za pjenjenje kada mi dobijemo svoju izbornu jedinicu na prostorima koje smo unijeli u F BiH. Pa gdje je RTV kanal na hrvatskom jeziku, proglašenje Sarajeva distriktom itd. Ovo je tek početak, čuvajte snagu za završnicu.
..čuvamo,ne brini se.
Ne vrijedi vam pjeniti, nitko ne priča o secesiji ili ukidanju F BiH. Ali hrvatska izborna jedinica je gotova stvar, sve je dogovoreno, samo se čeka povoljan trenutak za realizaciju iste. Za državni RTV kanal na hrvatskom jeziku još traju pregovori. Proglašenje Sarajeva distriktom nije nam toliko bitno ako Mostar bude jedna izborna jedinica. Znači, morati će te birati između Sarajeva i Mostara.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)