Komentari (92)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast tuziocima. 1001 izgubljen predmet, a plata samo 5.000,00 KM netto.
Jel' to više ne postoji termin "nesavjestan rad u službi"? Znači svi mogu raditi nesavjesno i neće biti kažnjeni, nova doktrina Branka Perića i Tatjane Kosović. Ovo je objava rata političaara i privilegovanih kasti protiv naroda. I neka je, neka crkne narod kad je zaslužio.
Vidiš da imaju efikasnost od 100%. Zbog toga su i postavljeni na ta mjesta, nisu sigurno zbog prava i pravde.
Jeli iko kriv u ovoj jebenoj drzavi.
Kriv je moj komsija sto s vremena na vrijeme ode u sumu odsjec jedno drvo da djeci ugrije kucu. Odlezao u zatvoru mjesec dana.
Alkalaj je kao ministar vanjskih poslova BiH svojim potpisom odobrio isplatu novčane nagrade svojoj zamjenici. A prema pravilniku Vijeća ministara BiH, ni rukovodioc niti njegov zamjenik u institucijama BiH nemaju pravo na novčanu naknadu. I da je ne znam ti koje struke, Alkalaj je pravilnik Vijeća ministara morao poznavati. Ovako ispada da su on i zamjenica podijelili 13.400 KM. I ako on nije kriv, onda je neko drugi kriv! Neko mora odgovarati za ovo. I moraju vratiti novce, naravno!
HA HA HA Još im treba dati za duševnu bol! Bože sačuvaj! E moj narode! Ovaj svojoj zamjenici isplati 13.400 KM iz "neznanja", a radnicima duguju po 20 plata koje su zaradili!
Da je drugacije bilo bi iznenadjenje. Ogromne troskove nam prave tuzioci optuzujuci stalno casne i cestite ljude, pitam se kad ce se njima poceti ispostavljati racuni za ove silne troskove koji svi idu preko nasih ledja. Pa zar i to nije kriminal placen si da radis na kraju se ispostavi da nisi nista radio samo praznu slamu mlatio e onda ti gospodine na sud.
Mozda bi najbolje rijesenje bilo politicarima svih nivoa dati totalni imunitite, neka rade sta hoce, kradu koliko hoce, prave stetne ugovore, unistavaju drzavu, mozda bi tad bili na dobitku, smanjili bi sudske troskove ogromne pare odose na silne procese i nikad niko ni za sta do sad nije kriv svi posteni samo narod kriv jer on sve to placa.
Vuica Alka svalila je sve na Alkalaja Svena :)
Ma da, TEMA DANA je slučaj od 14.000 KM...dok cure milioni na drugoj strani.
Alkalaj je, kao i mnoge kolege mu, malo kalajisao, ali mu se to u ovom divnom našem Apsurdistanu neće uzeti za zlo...
Pa mi imamo najpoštenije političare na svijetu! Skoro svi su optuženi za nešto a niko nije osuđen. Država pokradena i oguljena kao banana a niko nije kriv. Sve poštenjačine u milionskim vilama i super limuzinama. Dokle će više ovako?
Jebhem li vam mater fašističku....nesavjesno...nako...
Džaba se nerviraš. Jeb..i su nam znanje za sva vremena, samo nam ostaje da priznamo poraz. Pozdrav iz Banjaluke.
Hoceli ovaj sud ikad osuditi ijednog lopova u ovoj zemlji.
Cista glupost. Ako ja ne znam da je zakonski propisano da se prilikom voznje treba vezati pojas, onda me niti jedan policajac ne moze kazniti jer nisam svjesno prekrsila zakon. Ministar je duzan procitati sve sto potpisuje, a ako nije siguran da li je ono sto potpisuje zakonski utemeljeno, mogao je provjeriti.
ODMAH ORJERATI SVE STRANE sudije i odmah naše domaće sudije koji imaju razumijevanja za jel PREVAZIĐENE nestašluke svojigh stranačkih kolega. A zatim sa njima u EU koja nas željno takve iščekuje !!!!!! :))
Šta nakon ovoga ? Pa Budžet će ovoj Senki isplatit 100 000 Km troškova, Al Kalaju ne male pretrpljene duševne bolove i gubljenje ugleda u UN. Što se tiče pristupnog novca EU ubuduće kantoni otvaraju predstavništva u Briselu i direktno ga krčme, Srpska isto, a BiH kako vidimo nema nikog nadležnog za trošenje (čitaj pljačku našeg novca) a sudija Perić kaže TO JE SVAKAKO PREVAZIĐENO !!! U Britaniji jedan Lord u parlamentu ukrao toalet papir ( u 300 godina rada) i odmah osuđen !
Šta da se radi. Tako mlada demokratija kod nas a NAPREDNA, veoma napredna, i brzo PREVAZILAZI BEKE SITNICE KAO PLJAČKA BUDŽETA !
Kažu "treba skloniti strance iz sudova BiH". TREBA SKLONITI OVU DOMAĆU BANDU SUDIJA I TUŽILACA. FUJ.
Politika protiv pravosuđa...el clasico Tužitelji liječe komplekse niže stručne vrijednosti pokretanjem neutemeljenih tužbi, čiji je rezultat neminovno padanje optužnica i isplate milijunskih odšteta osobama koje su povrijedili izvrgavajući ih svojim nebulozama i pritvorima. Vrijeme je da se izvrši korjenita izmjena tužiteljstva na svim razinama. Treba smijenuti i dobre i loše, jer oni dobri su trebali da reagiraju na strahovite propuste loših. Imenovanja novih prema broju dobivenih tužbi.
Svaki tužitelj kojem padne optužnica treba da od SVOJE PLATE koju, kako vidimo nije zaradio, obešteti nevinog optuženika i plati za njegov "gubitak ugleda", ako ga je pomenuti imao, kao i da mu nadoknadi teške duševne boli koje mu je nanijela neutemeljena optužnica.
Ovo je trijumf pravde ! BiH je najmanje korumpirana zemlja na svijetu !! (poslije Vatikana) Krasno li je živjet u njoj ! Doduše ne svima što ih ima nego onima za koje se kaže da IMA ! ANA Babic uzela pare pa kad je uhvaćena vratila mito i sve po zakonu. Odsad svako nek vrati ukradene pare i slobodan ! Osim oni koji ubiju !! Uglavnom najvažnije da ipak radi ovog neće biti iseljavanj Jevreja iz BiH U OBEĆANU ZEMLJU, NA TUĐOJ ZEMLJI !! Bog naravno sve može pa i to !!! Ali i lokalni BiH bogovi !!