Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Novotarija !!! u ovome nema nista dobro , ne spominje se u Kur'anu niti u sunetu poslanika .
Minusi od neukih bosnji, do kad cete biti u zabludi ?
iako si mozda u pravu, tvoj nacin ukazivanja na lose stvari je neuk.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Samo treba jako obezbjedjenje, jer je Ajvatovica trn u oku vehabijama oni su kivni na ovo sveto mjesto.
Evo da pojasnim nekima sta je to Ajvatovica jer izgleda ne znaju. Ajvatovica je najvece doviste MUSLIMANA u Evropi i suludo je porediti sa Medjugorjem. U Kur'anu se kaze "Postojat ce dvije stijene koje ce se rastaviti i iz kojih ce voda poteci." Tu se ne misli na Musaovo a.s lupanje stapom u stijenu. Ko ima mozga shvatit ce. Nazivaju Ajvatovicu sirkom, a SIRK JE PRIPISIVANJE SUDRUGA ALLAHU DZ.S. Na Ajvatovici narod se ne moli Ajvaz dedi vec Allahu dz.s. Jel' to sirk? A to sto neki piju za Ajvatovicu nije moja stvar. Ko ima mozga nece piti nikad, pa ni za Ajvatovicu. Da policija ta dva dana (subotu i nedjelju) zabrani prodaju alkohola u prusackim prodavnicama, da kontrolisu bolje na ulazu Starog Grada sve bi bilo drugacije. Jedino sto je glupo je mijesanje muskaraca i zena na klanjanju podne namaza na Ajvatovici ali nikome ne mozes narediti gdje ce klanjat. Neki kazu da je Ajvatovica mala Ka'ba je takodje glupo jer Ka'ba je samo jedna. Neki kazu da pruscani imaju profita od Ajvatovice.
Kakvog crnog profita? To sto prodaju plac za mizernih 100 KM? To je sasvim mali profit u odnosu na to sta se potrosi dok se pripremaju za Ajvatovicu. I jos plus isti ti kojima prodaju placeve tu noc trose njihovu struju, traze deke i pokrivace koje nikada ne vrate. Svaka cast izuzetcima. Ajvatovica je u ex-yu bila zabranjena 40 godina tako da je prvi pohod ka Ajvatovici bio neke 1470-te godine i sam Ajvaz dedo bio je turcin iz grada Akhisara tako da nema sanse da se molio Bogu na bilo koji drugi nacin osim na islamski. Koliko puta su vehabije (nasa braca u Islamu) pokusali dignut Ajvatovicu u zrak i nikada im nije uspjelo? To su radili samo zato sto misle da je to novotarija i nije sunnet. Ok, ali dal' je sunnet onda na jednom mjestu pokusat ubit 10-15.000 vjernika koji se na tom mjestu mole samo jednom Gospodaru- Allahu dz.s? Ako iko ima profita od Ajvatovice to je ulema poput muftije i ostalih a obican narod nema nista od toga. I nakon svega toga milina je vidjeti i cuti one konjanike koji na sav glas uzvikuju Allahu Ekber- Allah je najveci. Mehlem za srce i dusu.
Selam alejk
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Mehmed ef. Handžić, velikan bosanske uleme, rođen 1906. godine o Ajvatovici je rekao: citat na 360. strani: ''Opaža se i to da je neki neuki muslimanski svijet postavio u vezi sa nečijim kaburom na određenom mjestu u određeno vrijeme razne svetkovine. Tako je naprimjer neuki dio našeg bosanskohercegovačkog muslimanskog svijeta postavio u vezi sa nekim Ajvaz-dedom svetkovinu, koju nazivaju Ajvatovica, a sastoji se u tome da se određeni dan svijet sakupi nedaleko od Prusca, posjeti kabur Ajvaz-dedin i kod nekakve stijene uče razne dove. To se je toliko kod seljaka uvriježilo, da ga smatraju, kako to običavaju reći 'malim hadžom'. kraj citata na 361. strani III toma.'' Knjiga, Izabrana djela, Mehmed ef. Handžić, štampano u VI tomova.
Da te ALLAH NAGRADI SVAKIM dobrom za ovaj komentar
"tradicija na koju smo ponosni" Ko mi? Molim ga da pojasni, jer je u tekstu cas muftija travnicki, čas predsjednik organizacionog odbora, čas bivši travnicki muftija.
let the hunger games begin.
Aferim
Budimo realni, Ajvatovica je prilično nejasan skup. U redu povod za učenje i sve to ali priča o pucanju stijene i ostalo je bajka poput "ukazanja" u Međugorju ili maloumnih priča o srpskom "herojstvu".
Ajde bola ne kaki.. jednom u godini dana pruscani imaju priliku zaradit neku paru a da nije od kreca .. tako da.. neka nje tamam da je svi mrze :))
@aktivacija to znači da otvoreno priznajemo da je Ajvatovica komercijalna bezvezarija? Zar nije loše koristiti vjeru za takve stvari?
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Doživljavanje nekih voda, stijena ilikabura blagoslovljenim mjestima jeklasično idolopoklonstvo (Širk) kojemu islamu nema mjesta ni pod tačkomrazno, a to su stvari koje se na ovimmjestima nažalost praktikuju.Zbog toga se postavlja pitanje težimoli da budemo indijanci ili muslimani?Ima li potrebe da pored ovolikogbroja prekrasnih (uglavnom praznih)džamija idemo u šumu ili pećinuklanjati pokraj kabura?
Kaže daija, prof. Elvedin Pezić, parafriziram; ''Tako mi Allaha habibi, odgovarat ćeš za svaki harf koji si kliknuo na tastaturi!'' Ovo također važi i za ove dislajkove a u vezi komentara od brata edys.
Da te ALLAH NAGRADI SVAKIM dobrom za ovaj komentar
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vazno je da Bakir tu veliki musliman, ajvatovica u rangu sa gospom iz Međugorja, samo nek se lova sliva
Nije bas u rangu sa izmisljenom religijom ali je novotarija.
slazem se, potpuno nepotrebno muslimanima u Bosni, ako si musliman znas se koji su islamski šarti
PRIKAŽI ODGOVORE (1)