Komentari (83)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sve više građana BiH "prebacuje" svoje kartone u AOK Deutschland
tu si u pravu !
@ThisIsSparta u 21. vijeku se prebacuju kartoni? Da nisu mislili na kurtone?
Lijepo je to sve ali da nema državnih ambulanti ja bih se liječio kod hodže i popa kako ste skupi a osiguranje ne pokriva
https://www.olx.ba/artikal/35031021/fiat-bravo-1-9-jtd/ ODLICAN FIAT
Fina priča a kad dođeš sa nekom bolešću onda nađu onaj papir sa sitnim slovima gdje kaže da to nije pokriveno njihovim paketom. Ovo je dobro samo ako si zdrav
AOK na aparatima :-)))
Koja li je firma radile ove kartice u KS koje su najjeftiniija varijanta?
22 godine placam OBAVEZNO zdravstveno osiguranje, i to ga placam poprilicno, a da nikada za te 2 godine nisam koristio niti jednu jedinu uslugu. Kad god mi je nesto, odem privatno jer ne mogu da odsustvujem sa posla puno. Al eto, tjesim se da barem pomazem da ovi penzioneri i stariji ljudi imaju kakvu takvu uslugu.
@unscard ja otiso jednom, kaje moras se narucit, pa onda dodji, narucim se, odem, dao mi neke nalaze da uradim, onda se sa tim nalazom opet moras naruciti da ti on kaze da su uredu i da ti da slijedeci nalaz da izvadis...i proslo samo od sebe dok sam ja to sve "pohvato"...
Ja sam prezadovoljan (necu reci kojim osiguranjem). Sastanak se zakazuje malte ne telepatski, u roku od 30 sekundi.
Dođete kod privatnika, sve kancelarije otvorene, svi rade punom parom. Komplet dijagnostička aparatura je tu. CT, ultrazvuk, roentgen, krvna komplet slika se uradi za 5 minuta, brisevi i markeri za 24h, papa test INSTA, osoblje ljubazno. Odete u državnu bolnicu/dom zdravlja, radi jedna kancelarija, svi ljuti, a o ostalom bolje i ne trošiti riječi. I još imaju obraza tražiti povišicu plate?
@ejsTo O tome ja juče pišem, a minusi preko skripte pucaju. Kakva povišica plate doktorima? Ne mogu biti preplaćeniji nego što jesu! Na markicama (koje su ilegalne a koje ZZO prodaje REDOVNO) uzimaju se milioni maraka. Dom zdravlja/bolnica nemaju dva aparata za ultrazvuk? Gdje pare idu? Pa na PLATURINE! A o kadru da i ne govorimo! U decembru 2018 godine BEZ KONKURSA je primljena kao doktorica na UKC Tuzla, kćerka Envera Bijedića. Malo joj 2500 KM plate!
Uplate za penziono i zdravstvo je najveća krađa poreznih obveznika.
@the_user država je najveći reketaš
Dok ne budu napravili stranicu za svaki sektor, gdje pare idu, odakle, kome. Dok nema te transparentnosti nas će nastaviti guziti
I tata bi sine ali odakle? Uzimaju nam pio mio doprinose od plate koji su golemi, odem doktorici koja uredno prima platu astonomsku od mojih doprinosa nece da me primi kaze nije nista "akutno" jer su u strajku. Odakle mi pare da platim sebe i svojoj porodici privatno zdravstvo kad je plata ko da radimo za vitre.
Zato doktori idu u političare i stranke. Čim je neki doktor na listi, uskoro njegova Poliklinika u sistemu zavoda (Kacila, Đugum....)
KS je država u državi šta je da ostalim kantonima kada će tamo zaživjeti taj metod
@lozanoha svi su Kantoni države u državi. Ganjaj predstavnike svog kantona da ti ovo obezbijede
Ko ima pare definitivno privatna klinika je zakon, ne zato sto doktori u bolnicama ne znaju, vec zato sto nemaju vremena da posvete pacijentu. To je zeznuto ako uzrok simptoma nisu poznati. Kod privatnika ce pricati sa tobom i pola sata, prijateljski i sa brigom. Obisao sam sve.
Na clanku je trebalo pisati "Promo". Sve je to super ali kad covjek u normalnoj drzavi sebi uplacuje privatno zdravstveno, to znaci da odluci da prima bruto platu i da sebi uplacuje koji paket zeli. Ovi nasi "rasteretili" gradjane sto su im pruzili priliku da sebi uplacuju privatno i da se lijece u privatnim klinikama ali namet koji im drzava kupi za "drzavno" zdravstvo ostaje. O Bake, Dodo i Cova, sve vam zivo j...
prebacis karton i opet za svaki specijalističke pregled, laboratoriju ili snimak moraš ići ili u državnu ili platiti kod privatnika. Ja i supruga sve preglede radimo privatno i bez prebacivanja kartona, jer nemamo vremena za vucanje i čekanje po javnim ustanovama. Samo djecu vodimo u dom zdravlja, radi sirupa i ostalog.
@Karabajan aferim!djeca nek čekaju i vucaju se a supruga i ti privatno!