Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam Mostar sasvim drugacije dozivljela u ljetnim danima.Stari grad prepun turista. Ima ih, koji dodju, obidju, ostave smece i vrate se nazad. Ima ih, koji dodju obidju, rucaju u bliznjim restoranima i zahvale se na gostoprimstvu i dobroj kuhinji. Imaji ih, koji dolaze iz turistickih mjesta i kukaju kako je tamo odakle su dosli sve preskupo.Najljepse su noci u vrucem Mostaru pokraj rijeke Neretve.
slijedeci put kad dodjes mogu te odvesti kod mojih, kuca uz neretvu, blizu starog... fino puhne s neretve, rashladi, ali ce te zato komarci zivu oderati ;) ako prije toga popijes koju casu domaceg vina, bolit ce te briga i za vrucinu i za komarce :)))) i btw, nije lose ni uz radobolju. ne znam da li si setala kroz bare navece, cak ti bude hladnjikavo :D
da nije ove vinje ja mislim da bi sve propalo u Mostaru!
a ovo je neka usmrdjena usjedilica...ova sto laprda da sve zna...
Evo u Danskoj izgura Mostar na 2. mjesto svjetsih "skrivenih bisera". Lista je objavljena u decembru 2013. http://imgec.trivago.com/contentimages/press/top100-bedste-rejsemaal.pdf
*svjetskih
Kakve vajde od toga... bio sam u Mostaru nedavno, samo hodaju (lanč paketi) niti šta kupuju (suvenire, osim pokoji magnet za frižider)) ni koriste restorane (osim turista iz okruženja). Zar nije već odavno jasno da treba staviti ulaze i naplaćivati karte. ovako ćemo se svake godine lažno radovati povećanju turista. Pare trebaju za infrastrukturu (wc-e, komunalno...) i nikada se neće skupiti na ovaj način.
aha ziganteli, i da im turisticki vodici ne pricaju sta im pricaju... kontaju ovi vodici iz skutorije da niko od nas ne upraca ni engleski ni njemacki ni francuski... neki dan sam jednom tupanu skutorskom sto je bezocno lagao doslovno preuzela grupu, ispricala pricu o pravoj zavjeri i pravom rusenju, uputila ih na par pravih mjesta, vodic popizdio :)))) turisti se odusevili :))))
ma samo sam pricala o pravosnaznim presudama, zlocinackim organizacijama koje su rusile most na kojem su stajali, o porodici s bebom na heliodromu, o ljudima kojima je pucano u ledja dok su protjerivani preko bulevara, o sebi samoj koja sam bila zrtva fasisticke politike... malo im pustila snimak rusenja mosta, malo snimak slavlja na desnoj obali kada su saznali da je srusen... i tako... :)))) sreca, danas se sve snima, nije bas kao u vrijeme napoleona ;) aj, uzivaj :))) u iducem ratu cete umjesto unistavanja knjiga unistavati mobitele i kamere :D :P :))))
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Jel taj Menso organizovao kakvu manifestaciju,folklor uveće.. da ima radšta turista prenočiti ?Nijedne godine nije bilo manje turista.Samo oni leteći iz Medjugorja sa lunch paketima kojima njihovi prevodioci po instrukcijama iz hotela sugerišu da ništa ne jedu.
i da nista ne kupuju! i suveniri su zarazeni, premazani otrovom specijalno osmisljenim da reaguje samo u dodiru s kozom katolika! ne znam sto ih ikako dovode. samo od guzve ne mozes proci preko starog, nabiju se sve jedan na drugog, fotkaju i cao djaci... treba im uvesti naplatu prolaska kroz stari grad. bar nekog hajra od njih da bude.
pa koliko ja znam mostar je dobio ime po mostarima koji su naplacivali prelazak mosta pa zasto onda prekidati tradiciju..samo problem bi bio s koje strane staviti naplatno mjesto ili naplacivati i ulaz i izlaz :-)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
zasto opet niste stavili fotke s polupustim ulicama, da se i mi uvjerimo kako je puuuno turista u gradu? realno, sta turista u ovom gradu moze raditi par dana? traziti parking? cekati skokove? sve sto ima vidjeti moze obici za jedan dan i hajmo dalje. ja ne kontam ove ljude sto ostanu po par dana kog djavla rade po cijeli dan?! volim ja moj Mostar najvise na svijetu, ali obidjes ga za dan i sta? doduse ja sam se ranije mogla danima steknut u Tite, piti i kvalitetno se zezati, ali ne vjerujem da je to prosjecnom turisti vrijedno ostajanja u ovom gradu.
jedino da nadješ kakve kolegice da izvode trbušni ples poneko bi više i prenočio.Znaš jedan vidikovac u Brankovcu ne bi bio zgoreg da se dodje do njega kroz sokake i sa romantičnom rasvjetom.Menso će to sve smisliti hahaha
jasta, menso stari "smisljac"... sav mi je od osmisljavanja strategija... brate mili, ja ne vjerujem da se ono zna potpisati, ne sta drugo... ne vjerujem dok ne vidim :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Lijepi nas Mostar,aferim 😊
...a počitelj :)
pocitelj je bajka u kamenu :))))