BiH
0

Sve ulice u Doboju su prohodne

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Svi saobraćajni pravci, glavna i sporedne ulice i prolazi u Doboju su prohodni, rekao je vršilac dužnosti načelnika gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Slavko Kovačević.

Kovačević je naveo da je do sada deponovano oko 50.000 metara kubnih kabastog otpada i da gradska deponija, nakon proširenja, ima dovoljno kapaciteta za prihvat novih količina.

Prema njegovim riječima, problem predstavljaju nove količine smeća od građana koji su tek pristupili uređenju poplavljenih objekata.

"Danas je na uklanjanju kabastog otpada angažovano 28 kamiona i 23 utovarivača", rekao je Kovačević, dodavši da se, prema njegovoj procjeni, već od sutra smanjuje potreba za angažovanjem velikih utovarnih mašina.

On je naveo da će se do manjih vozila doći dobrovoljno ili selektivnom mobilizacijom.

Kovačević je istakao da je Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, pored uklanjanja i odvoza krupnog smeća i drugog otpada, preuzelo i poslove na ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija, uklanjanju mulja, čišćenju ulica i snabdjevanje građana vodom za piće.

Cisterne sa pitkom voda nalaze se na 11 punktova i na usluzi su građanima od 7.00 do 19.00 sati a, prema njegovim riječima, opskrbljuju se i pojedina nepoplavljena naselja koja su izrazila potrebu za snabdijevanjem.

Nakon uklanjanja krupnog otpada, dodao je on, slijedi druga faza čišćenja koja uključuje pranje ulica i proboj kanalizacionih i kolektorskih sistema za šta grad ne raspolaže sa dovoljnim brojem pumpi.