Komentari (75)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jadna ova djeca sa nama... smijesan sistem od 9 godina. bukvalno im uzimaju godinu zivota nesposbni profesori.
uzimaju da bi prodali sto vise knjiga pribora i ostalih kerefeka jarane...
@KingSA ali zato uštede 4 godine života kada prodaju diplomu srednje za 17 dana ;-)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
9 osnovne 4 srednje 4-5 fakulteta i budeš glavni baja na birou.
Sistem 9-godisnjeg obrazovanja je odlican jer je prilagodjen ostatu svijeta, ali program koju su nasi "strucnjaci" sastavili nema veze sa zdravim razumom...
Radila sam u osnovnoj skoli u oba perioda i odgovorno tvrdim da je devetogodisnje obrazovanje mnogo teze. Primjer koliko toga ima i koliko je sve zgurano i nabacano mozemo naci u tome da se nekada iz biologije u 5. s djecom od 12 godina ucilo o fotosintezi koja se sada nalazi u udzbenicima 4. koji pohadjaju djeca od 10 godina (ZDK). Takodjer u istim udzbenicima je i hemijski sastav vode sto se nekad ucilo tek u 7. iz hemije. Jedini napredak je uocljiv u oblastima stranih jezika.
Danas je obrazovanje svedeno na hiperprodukciju diploma, a znanje je nikakvo. Kada cemo testirati kompetencije nastavnika i profesora? Devetogodisnje obrazovanje je jos samo jedan propao skupi eksperiment u ionako propalom sistemu.
Šta sere ovaj Marjanović?I
Predobroooooo
U BiH ako završite vanredno osnovnu i srednju školu, te vanredno završite fakultet i učlanite se u SDA stranku uspijet ćete, riješit ćete svoju životnu egzistenciju, imat ćete odličan državni posao, imat ćete "posao" u državnim institucijama, odborima, komisijama, imat ćete sve moguće benificije i raznorazne novčane naknade, plakete, priznanja i sl. ... P.S. mogu i druge stranke, ciljajte vjerske i nacionalne stranke za vašu bolju budućnost 😂
Ajde ba sta se svi samo zalite, nije skola da se cuvaju djeca a mame da se tarlahaju, u skoli ces dobiti znanja onoliko koliko zeli, tako je svugdje na fakultetu ces nauciti onoliko koliko se ti potrudis, prof je da ispredaje a do tebe je hoces li to nauciti Seljadurija se naselila i na pozicijaama su nepismeni zato je sve ovako nakaradno.
Najveća poslijeratna glupost.
ko ne nauci za 8 nece ni za 9 , ma nece nikada. Rasteretite djecu skola i dajte im da se druze i zive. A ne samo bubaju
Smanjit na 8 godina..mani se filozofiranja...
Devetogodišnje školovanje nikad i nije imalo smisla, maltretirate djecu.. Umjesto toga bolje bi vam bilo da djecu u osnovnoj školi kroz nastavu naravno na kulturan i siguran način podučite i upozorite kakva ih sra*nja čekaju u životu, kako je svijet pokvaren, kako dobri ljudi naje*bu u životu, kako svako samo sebe gleda i td, a ne da uče iz biologije kako je čovjek nastao od majmuna, da uče o 1. svjetskom ratu i slične gluposti..
Ovo sve treba roditelj da odgoji djete, skola je sticanje znanja za one koji hoce, a ne da se na silu tjera. Treba uciti svoje djete da bude kulturno a ne majmun u skoli, ali ne moze ono biti kulturno kad ga je majmun napravio😁😂
generalno nije kod nas problem koliko djeca idu u skolu nego kakvu kvalitetu dobijaju i kako provode to svoje vrijeme u skoli. Danasnji sistem obrazovanja koji se primjenjuje kod nas osmisljen je u doba industrijalizacije. i kao takav nije dozivljavao nikakve bitnije promjene. OVakav nacin obrazovanja je dobar ako ti treba radnika (u nasem slucaju robova) da popune mjesta u fabrikama. nama treba reforma koja ce poboljsati nacin ucenja i edukacije .
We don't need no education We don't need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey, teachers, leave them kids alone All in all it's just another brick in the wall All in all you're just another brick in the wall........
U citavom svijetu, a i prije je funkcionisalo perfekt normalna osmogodisnja skola. Ministar sa kiseljackom i sirokobrijeskom diplomom o 9.godisnjem skolovanju napisao magistarski rad i rekao sad radimo vakooo jer ovo ke dobro.