Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bitno je da dijete zna da je srbin, hrvat ili bosnjak a za pismenost manje vise sramota
@OOgledalce Bitne su 3 škole pod jednim krovom!!! A sta ko zna, ma hajte molim vas, ne gleda se konju u zube...
@OOgledalce jedno drugo ne treba da isključuje
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Dođite u nargila bar, da vidite kako se omladina opismenjuje uz slušalice iz kojih trešte Jala i Buba.
Glasačko meso se mora čuvati u "nepismenosti". Ovde na Klix-u se odlično vidi koliko su nepismeni BiH graDŽani.
tamo gdje je svaki drugi tinejdzer nepismen, tu nastaje jala brat i uzima im pare
zato smo najbolji iz vjeronauka (ili vjeronauke kako se sad potencira).
Roditeljima je bitno da dijete ima sve petice te zbog toga vrse konstantne pritiske na nastavnike, razradjuju se "prijateljske" veze sa direktorima i onda kada se sprovede neko ovakvo testiranje, onda kuku lele...Shvatite vec jednom da ne moze svako dijete biti inzinjer, doktor, stomatolog...mora neko biti i zanatlija.
Puno toga se nosi iz kuće, tamo se djetetu "usadi" interesovanje i ljubav prema kulturi, nauci, umjetnosti...djeca su kao spužvice , sve upijaju...zato treba vješto usmjeravati šta će "upiti",žao mi je današnje djece, ona ne znaju za bolje,jer nisu rođena kad se svemu nabrojanom poklanjalo više pažnje...Moja sreća što ranije završih škole, Žalosno je što danas niko ne mari za intelektualce...Oni se ovdje osjećaju ko "krme u Teheranu"...
Djeca slušaju nepismene učitelje, moderatore i voditelje emisija, uglavnom im roditelji ne kupuju više knjige niti enciklopedije, turnu im mobitel ili ipad u ruke kao statusni simbol, možda još bicikl ili role, a za sve prirodne pojave kažu da su od onog gore. Sposobnija i inteligentnija djeca su bila u srednjovjekovnoj Bosnae!
Noooroooooood znoooooo!
kad sam pitala magistricu biologije, inače nastavnicu po profesiji, jel de da su pijavice znak da je voda čista i ona mi na to nije znala dati odgovor- ovaj pisin rezultat me ne iznenađuje.
Zalosno ali istinito. Mene je profesor matematike u srednjoj oborio na polugodistu kada sam navaljivao da mi objasni i ispitivao detalje po nekoliko puta, sa opravdanjem da ne znam gradivo od prosle godine dobio sam na kraju zakljucnu jedinicu. Ostatak skolovanja sam se poklopio bio miran na casu i pisao u teku jer to je bilo dovoljno da ti zakljuci prolaznu ocjenu, a matematiku mi nije imao ko objasniti. Ne samo meni vec i vecini druge djece
Malo viskiiii malo koka kola!!! Hrpa žeeeenaaa oko moga stooola. Kae doreni gajbu pive za sto, i ti konobar šta piješ...
Šta nas limbo racku za obrazovanje,podignućeemo hajku zbog vjeronauke jer se brinemo za našu mladež i njihovu naobrazbu.
Vjeronauku u vrtice hitno uvesti, nema nam druge hahahah Problem je sto vas posrani obrazovni sistem sa doktoratom redovno zavrsenim ne vrijedi osnovne skole iz Yugoslavije. Pogledajte doktore nauka danas i onih iz ex YU sama prica vam daje abnormalnu razliku u intelektu, znanju, poznavanju materije, prici, govoru tijela, tecnoj prici bez tuc-muc mada mi i sa osnovnom skolom bez doktorata smo daleko pismeniji od danasnjeg obrazovanja visokih skola
@podstanarxxl Noooroooooood znoooooo!
@podstanarxxl Ne razumijem na temelju čega ovo tvrdite? Gdje se mogu pronaći istraživanja koja različitim znanstvenim metodama mjere "količinu" znanja između znanstvenika u današnjoj BiH i Jugoslaviji? Primjetio sam da je Vaš tekst poprilično nepismen, a želite reći da ste pismeniji od osobe koja je stekla titulu doktora nauka? Na koje ste točno doktore nauka mislili?
To je bruka koliko su danas bosnjacka djeca nepismena.Svoj jezik su izopacili totalno,svaka druga rijec je nepravilna.Njima je obrazovanje na zadnjem mjestu,a cigare,droga i nargila na prvom,a pritom se stalno pozivaju na vjeru.Uzas!
Zato kad se upoznajem sa nekim odmah mi je prvo pitanje Gdje je Madrid u odnosu na London (geografski)? Po reakciji odmah znam s kim imam posla!
To su nam oni koji ce voditi drzavu, lijeciti narod, graditi ...