{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

F
10.9.2012. u 17:40
0
5
Sutra vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
0
Sutra vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
U Sarajevu je za sutra najavljena vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u čijem su najavljenom dnevnom redu, među ostalim tačkama, dopune Zakona o poljoprivredi, koje će kolegama poslanicima predložiti Jasminka Durić, članica A-SDA.
Druga poslanica, Aida Čikić (Savez za bolju budućnost BiH), predlaže zakon o zaštiti žiranata u Federaciji BiH. Nacrt tog akta također je u najavi dnevnog reda.

U parlamentarnoj proceduri su i prijedlog odluke o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje tri člana Upravnog odbora Radio-televizije Federacije BiH te izvještaji o prošlogodišnjem radu više federalnih ustanova, kao i njihovi ovogodišnji radni planovi.

Protekle sedmice je u Predstavničkom domu razriješen dio rukovodstva i imenovani su novi kadrovi.

Fehim Škaljić (Savez za bolju budućnost BiH) i Tomo Vidović (Socijaldemokratska partija BiH) novoimenovani su predsjedavajući i dopredsjedavajući nakon razrješenja dotadašnjeg predsjedavajućeg Denisa Zvizdića iz Stranke demokratske akcije i Stanka Primorca iz Hrvatske stranke prava.

Ova preimenovanja izvršila je nova parlamentarna većina.

Sa Socijaldemokratskom partijom, čiji je kadar sadašnji dopredsjedavajući Vidović, novu većinu čini i Savez za bolju budućnost, stranka iz koje je predsjedavajući Škaljić.
U savezu s njima su i Hrvatska demokratska zajednica BiH te Hrvatska demokratska zajednica 1990.

Stranke iz kojih su Denis Zvizdić i Stanko Primorac (Stranka demokratske akcije i Hrvatska stranka prava) dio su starog koalicionog partnerstva sa socijaldemokratima, najuticajnijim i u novom partnerstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: