Meta napada
8

Sutra sastanak OSA-e i Vijeća ministara BiH zbog lažnih zaključaka koje je slao Nikola Špirić

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Rukovodstvo Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH sutra će se sastati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i njegovim zamjenicima, a sastanku će prisustvovati i članovi Zajedničke komisije Parlamentarne skupštine BiH za nadzor nad OSA-om.

Sastanak će biti održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, a njemu će prisustvovati generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić, njegov zamjenik Trifko Buha, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar finansija BiH Vjekoslav Bevanda, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i članovi Komisije za nadzor nad OSA-om s Nikolom Špirićem na čelu.

Sastanak je uslijedio nakon što je utvrđeno da je Špirić poslao OSA-i lažne zaključke koje Komisija nikada nije usvojila.

Na sutrašnjem sastanku trebalo bi biti razmatrano i pitanje unutrašnjih odnosa u OSA-i s obzirom na to da mediji već duže vrijeme pišu kako glavni inspektor Damir Bevanda traži pristup informacijama koje su u isključivoj nadležnosti direktora OSA-e i njegovog zamjenika.

Posljednjih mjeseci OSA je sve češća meta napada političara iz reda SNSD-a i HDZ-a.