BiH
0

Sutra sastanak ministra Bijedića s upravom Željeznica FBiH

FENA
Enver Bijedić
Enver Bijedić
Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić uputio je poziv predsjedniku i članovima Uprave JP Željeznice Federacije BiH za sastanak koji je planiran sutra u 10 sati u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu.

Sastanak će biti posvećen aktuelnoj situaciji u Željeznicama FBiH, odnosno funkcionisanju ovog sistema i novonastaloj situaciji, uzrokovanoj štrajkom željezničara, rečeno je Feni u Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Štrajk su jučer započela tri od ukupno sedam sindikata unutar ŽFBiH ( Samostalni sindikat izvršnog osoblja područja infrastrukture, Samostalni sindikat tehničko-kolske službe i Neovisni sindikat željezničara u FBiH), s tim da se putnički promet odvija normalno, a teretni promet je reduciran.

Vlada FBiH je u 2013. uredno prebacila dvije redovne tranše Željeznicama FBiH u iznosu od po 1,8 miliona maraka, za januar i februar. Također su predati i svi potrebni dokumenti da se Željeznicama isplati i tranša za mart ove godine

Snimatelji i fotoreporteri mogu zabilježiti početak sutrašnjeg sastanka, a izjave za medije predviđene su po završetku sastanka.