{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sutra odluka o raspisivanju lokalnih izbora 2012. godine u BiH

F
6.5.2012. u 15:34
16
4
Sutra odluka o raspisivanju lokalnih izbora 2012. godine u BiH
16
Sutra odluka o raspisivanju lokalnih izbora 2012. godine u BiH
Suad Arnautović
Član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Suad Arnautović kazao je danas Feni da je za sutra sazvana sjednica CIK-a na kojoj će biti donesena odluka o raspisivanju lokalnih izbora 2012. godine u Bosni i Hercegovini, koji će biti održani 7. oktobra.
Po njegovim riječima, odluka će biti donesena kao i svih prethodnih ciklusa za lokalne izbore, s tim što ove izbore karakterišu neusaglašena rješenja u vezi sa izborom Gradskog vijeća Grada Mostara.

„S timu vezi CIKBiH će postupiti kako je propisano Izbornim zakonom BiH. Naime, u slučaju nemogućnosti organiziranja izbora iz bilo kojih razloga ti izbori se odgađaju, i to najdulje do 30 dana od redovno planiranih izbora. Ne znam šta će odlučiti na kraju CIKBiH s obzirom na to da smo mi kolektivno tijelo, ali pretpostavljam da će se donijeti odluka o odgađanju izbora za Mostar“, kazao je Arnautović.

Dodao je da bi to onda bila prilika da novouspostavljena ekspertna komisija pripremi prijedlog i da se tokom maja on usvoji od Gradskog vijeća Grada Mostara.

„U tom slučaju bi se stekli uvjeti da se usvoje izmjene Izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH i da izbori za Mostar budu održani u posebnom terminu nakon što budu održani izbori za sve općine i gradove u BiH“, kazao je Arnautović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: