Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto se mene tice, sutra me ceka deranje guzova mame Zelenog zuba. A ovi sta god da urade muslici su ga ispusili.
A gdje će biti ta konfederalna jedinica,misliš okolina Grudvi i Lištice??
u ovom momentu dok se vi prepucavate traje 4 ili 5 protesta na teritoriji federacije,uključujući i teritoriju gdje su hrvati u većini.Djelatnici u Žitoprometu već 6 mjeseci ne primaju platu,a o porodilištu u Livnu ne treba komentar.Protest traje i u Vitezu,a u Maglaju protest nezaposlenih branitelja.Ovo je jedna država,dva entitete,tri naroda,4 P.M.
Koji su moguci scenariji u slucaju donosenja ovakve odluke stranaka potpisnica platforme SAMO JEDAN CIK/SIP morat ce dati ocjenu o ne-ustavnosti odluke o formiranju vlasti Sto ako i tad stranke potpisnice platforme ostanu pri svojoj odluci Ako odluce ignorirati ocijenu CIK/SIP-a i samim tim priznaju udar/puc na ustav Federacije i BiH Koji mehanizam zastite ostaje Hrvatskom narodu TRECA KON/FEDERALNA JEDINICA Samo naprijed MOLIM VAS FORMIRAJTE VLADU Bit cu Vam vjecno zahvalan
Jedva cekam,pa formiraj vise,nama ide voda na mlin,samo nam pruzas alibi zlaja za sve sto ce se desiti,hvala,hvala,hvala.......
Vala i tu vladu vise sastavite, ovo stvarno nikakvog smisla nema. Mora se nekako naprijed, a kome je do bojkota, bujrum. Hrvata je i tako u BiH bilo ko Srba u Hrvatskoj i jedni i drugi konstitutivni narodi, pa ovi jedni izbaceni iz ustava a ovi drugi ostali i imaju sva prava pa im i to malo nego treba i nekakav entitet. Okreni obrni, svi bi nesto od ove Bosne da otkinu a nista da joj daju. Sto daju u Hrvatskoj Srbima neka isto od Bosne tek onda traze za Hrvate. A i Srbija, sto traze za RS neka isto daju Sandzaku i svi mirni.
Vi svi koji se kontinuirano javljate i imate te neke fix ideje kontra BiH i kontra ovog ili onog naroda (začinjeno sa prostačkim kometarima) znajte da ste jedan od bitnih uzroka ovom dugogodišnjem njusra u kojem smo svi skupa (uključujuči i vas same) .Razmislite malo pa prođe nam ljudi cijeli život u tom blatu nerazumjevanja i mržnje !!! U BiH bi se moglo vrlo pristojno živiti od resursa koje imamo samo kad bi se okrenuli pravim vrijednostima i radu a ne naklapanju i zavađanju.Dajte malo normale,pozitive ,prijedloga da nam bude bolje, izlizano je više ovo nacional i šovinističko prepucavanje.
Kako za Federaciju SDP ima Platformu i za drzavni nivo. Oni koji udju u vlast sa SDP na drzavnom nivou moraju se odreci separatistickih zahtijeva , iliti referenduma kojeg srbi nesmiju odrzati. SDP-u se ne zuri da uspostvi vlast na drzavnom nivou jer je drzava osigurana od rspada kokjeg garantuju R Srbija i R Hrvatska kroz Dejto. RS se ustvari zuri jer ako se ne uspostavi vlast na drzavnom nivou nema ni poslova sa inostranstvom koji moraju proci drzavnu proceduru. RS je u skripcu a ne SDP:
Bilo bi super da SDP sutra krene u stvaranje neke svoje 24% vlade, i prekrsi ustav i izborni zakon, jer bi tako uveo novu logiku i presedan pa bi Srbi mogli reci mi necemo da cekamo da nas nekih 24% fanatika lkoci i gusi nas EU napredak i prosperitet, idemo se odcjepiti a i Hrvati bi onda mogli da sami da kazu mi necemo da nas mundzosi koce, idemo sami da napravimo vladu i drzavu na svojoj teritoriji. Naravno Evropa ni jednima ni drugima ni trecima nece to dozvoliti. Svi su jasno rekli da nema vlasti bez HDZ, i ako SDP pokusa da napravi bilo sta moze samo da dobije od OHR po pi..cki. MIslim da bi PIC jednoglasno stao iz Incka.
Stranke koje podrzavaju Platformu sigurno ce dobiti vlast. Platforma je sacinjena vrlo precizno i uz podrsku Evrope. EU zeli upravo ovakvu gradjansku BiH i ovo je samo prvi korak ka EU. Vlast zasnovana na etnickom principu ne funkcionise i izvor je konflikta. U BiH ekonomski nece biti nista bolje. Mozda ce biti i gore, ali ovo je put da ozdravi i da se ubuduce uspostave zdravi sistemi koji ce gradjanima prvo osigurati sigurnost, jednakost, a koliko smo sposobni i pametni toliko cemo i bogatu veceru imati. Pljacke, kriminala ce biti i dalje, Nezadovoljstva takodje , ali barem cemo znati da smo svoji na svom. Ko ne zeli s nama ima matice , a ako i dalje budu inzistirali na nacionalnom identitetu drzava matica , konstitutivnost ce se morati mjenjati, i Srbe i Hrvate proglasiti nacionalnim manjinama ...
1. SDP ne moze formirati legalnu i legitimnu vlast. Ustav i zakon im ne ide na ruku. 2. Ove opcije se nikada nece moci dogovoriti i treba racunati vrlo ozbiljno na nove izbore. 3. U medjurevemnu SDP rukovodstvo bi iz moralnih i svakih drugih razloga moralo da se povuce i da preda rukovodjenje novim ljudima 4. Ovo je vec sada poraz SDP (ali i SDA) i politike sile 5. Visoki predstavnik bi morao osigurati da se u periodu do novih izbora i ustanovljenja (nadajmo se) novih vlasti, funkcioniranje privremenih organa federacije
SIKTER separatista u pokušaju
MRŠ je.bo ti poskok majku paraplegičarsku
Ko to tvrdi da je BiH podjeljena i na sta je to ona podjeljena.? U RS sve tri naroda su konstitutivna, a sto se to ne postuje ili postuje samo djelimicno je stvar fasizma kod srba...Hrvati ne mogu postaviti nikakvu garanciju da ce njihov eventualni entitet biti drugaciji. Zasto bi BiH trebala dobiti jos jednu separatisticku zajednicu ? Ne, ide se u obratnom smjeru. RS treba da nestane zato sto je neodrziva, ne iz ekonomskih vec iz razloga ljudskih prava. Srednjovjekovne vjerske zajednice ne mogu postojati u modenoj Evropi i EU.
@Brauna Ma gdje vi vidite tu podršku Europe?Pa da je tolika podrška dogodilo bi se isto kao kada je Petrich svojim mjerama nametnuo alijansu .Ovaj put toga nema.Pa stoji li Europa iza odluka Visokog predstavnika ili ne.?Zašto on ne reagira skoro pet mjeseci .Upitate li se.To je recimo jabrži mehanizam kojim Europa može pritisnuti \"neposlušne\".I kako to da vam baš sada jedino HSP nije fa...tička stranka .Kako to da bi prihvatili da vam na vlasti bude Lijan i vodi recimo ministarstvo a nije u stanju voditi vlastito poduzeće.Pitate li se zašto mu radnici nemaju plaće kada se kune u ekonomski \"boljitak\"Radi koga on to čini ?Radi nas.Ma što vam je.