Zbog utakmice
54

Sutra obustava saobraćaja pored stadiona "Asim Ferhatović Hase" od 10:30 do 15:30 sati

S. M.
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost FK "Sarajevo" za privremenu izmjenu režima saobraćaja u nedjelju, 18.02.2024 godine, od 10:30 do 15:30 sati.

Izmjena se odnosi na ulicu Patriotske lige - obilaznicu pored Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase", i to od ulice Patriotske lige do ulice Betanija, a radi provođenja mjera osiguranja fudbalske utakmice.

Izmjena se sastoji od potpune obustave saobraćaja u ulici Patriotske lige - obilaznica pored Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" od ulice Patriotske lige do ulice Betanija u navedenom vremenu, osim vozila pod pratnjom, vozila policije, vatrogasnih vozila i vozila medicinskih službi, odnosno drugih komunalnih službi u funkciji građana.

Alternativni pravac odvijanja saobraćaja za vrijeme obustave je ulica Betanija, i to od spoja sa saobraćajnicom Alipašina do spoja sa saobraćajnicom Patriotske lige - krak pored Zoološkog vrta Pionirska dolina.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Rješenjem Ministarstva, a radi funkcionalne i sigurne obustave saobraćaja, neophodno je osigurati prisustvo redara organizatora i službenika policije na svim raskrsnicama preusmjerenja saobraćaja.